27.11.2022 - 10:10
|
Actualització: 27.11.2022 - 11:23
Ahir es va fer la XIX Nit d’Escola Valenciana al Palau d’Altea (Marina Baixa) amb la participació d’activistes, col·lectius i institucions d’arreu el país. En l’acte es va homenatjar l’escriptora i poetessa Carmelina Sánchez-Cutillas i es van lliurar els guardons Intentant la Llibertat per la promoció i ús social del català. A més, es va fer la presentació de les Trobades 2023.
Enguany, Escola Valenciana ha reconegut la feina per la cultura i la llengua de l’escriptora Isabel-Clara Simó, l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa i la Universitat d’Alacant.
En el seu parlament, la presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, va expressar la preocupació de l’organització per la fragilitat de l’estat actual del català, “per ser una llengua bàsicament reclosa a l’espai familiar”, a més de les expressions d’odi a les quals és exposada la ciutadania.
“La crisi civilitzadora que travessem no pot servir d’excusa per a perdre drets, limitar llibertats i augmentar el populisme. Cal que els disputem i els defensem cada dia. Enfront dels discursos diatòpics i els missatges de la por i la intolerància, optem per la pedagogia, per l’esperança, per la reflexió i argumentació amb estratègies compartides per un projecte comú de país”, va afegir.
A la gala, presentada pels periodistes Marta Llinares i Sergi Castillo, hi van participar la Muixeranga de la Marina Baixa, el grup de teatre Pla i Revés, els artistes David Pérez Sala i Àngela Tecles, la Societat Filharmònica Alteanense i els músics de Trobaversos, Tinna Pla i Rubén Suárez.