Escola Valenciana guardona el poeta Marc Granell, l’Espai Joan Fuster i la Bressola per la defensa del català

  • La Nit d’Escola Valenciana tindrà lloc el 25 de gener a l’Auditori Casa de la Cultura de Benimodo

VilaWeb

Europa Press

12.12.2024 - 17:54

Escola Valenciana reconeixerà la trajectòria en defensa del català del poeta Marc Granell, l’Espai Joan Fuster i la Bressola en la XXI Nit d’Escola Valenciana, que tindrà lloc el 25 de gener a l’Auditori Casa de la Cultura de Benimodo després d’haver-se d’ajornar per la gota freda.

La Nit d’Escola Valenciana és un acte que reuneix activistes, representants institucionals i personalitats valencianes per tal de retre homenatge les persones, col·lectius i entitats que treballen cada dia per la normalització del català, recorda l’entitat cívica. Enguany, l’esdeveniment és organitzat per Escola Valenciana i la Coordinadora de centres en valencià de la Ribera, amb el suport de l’Ajuntament de Benimodo i el Ministeri de Cultura espanyol.

Els periodistes Sònia Bosch Bivià i Rafa Miragal Ramón presentaran l’acte, que comptarà, a més, amb l’actuació musical de Xiomara Abelló i l’homenatge a les figures de Vicent Andrés Estellés i Didín Puig. Entre les autoritats confirmades, el diputat de Cultura i batlle de Benimodo, Paco Teruel Machí. L’accés és gratuït prèvia reserva al lloc web.

Escola Valenciana atorga el guardó a la trajectòria individual al poeta Marc Granell. L’entitat vol reconèixer i agrair la tasca poètica “perquè és una llum que ens il·lumina, el bosc on ens podem refugiar i la mar que ens inunda al desert”. Sobre això, del seu treball destaca “que pot servir per a entendre la història i la realitat, i ser conscients que per a intentar transformar les coses cal un esforç continuat i col·lectiu”.

D’altra banda, es reconeix el treball d’institucions i de col·lectius en la promoció i ús del valencià. Enguany, l’entitat enalteix la tasca de l’Espai Fuster per conservar, gestionar i difondre l’obra d’una de les figures més rellevants del pensament contemporani i, més concretament, del patrimoni cultural valencià. “El centre és una entitat de referència comarcal, de País Valencià i, fins i tot, del nostre domini lingüístic, que acumula activitats adreçades a un ventall ample de públic, des de comunitats educatives a personal investigador”, sostenen.

Finalment, el guardó que reconeix la tasca de promoció i ús del valencià per part de col·lectius de diversos àmbits com són l’esport, l’audiovisual o la música, ha anat a parar a La Bressola i Amics de La Bressola “pe la seva tenacitat per bastir una escola en català feta des de les famílies i per l’alumnat, perquè són una mostra excel·lent que d’entre totes, ho podem tot”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor