09.11.2022 - 14:50
El mandat d’Alfred Costa com a director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana s’acaba el mes de març. Segons la llei de creació de la Corporació Valenciana de Mitjans, el mandat del director general té una durada de tres anys, encara que podria optar a la reelecció si torna a presentar un projecte i la documentació exigida. Per començar el procés de selecció, el DOGV publica avui les bases del concurs públic amb les funcions, els requisits, els terminis i les formes de valoració dels aspirants.
Segons aquestes bases, no cal que les persones que vulguen optar a dirigir els mitjans tinguen acreditat el coneixement del català, sinó que serà considerat un mèrit més a l’hora de l’avaluació el seu currículum.
A l’apartat 10.1.2 s’estipula que el “coneixement de les llengües cooficials de la Comunitat Valenciana” aportaran un punt i mig com a màxim a la valoració. És a dir, en cas de tenir el certificat C2, s’obtindrà aquest punt i mig. En cas del C1, un punt, i en cas de B2, mig punt.
Això només s’ha d’acreditar si l’aspirant arriba supera les primeres fases de selecció i arriba l’entrevista personal.
Escola valenciana demana que s’exigesca el C1
Escola Valenciana ha emès un comunicat on deplora que les bases de la convocatòria permeten elegir un director general de l’ens que no conega de manera efectiva la llengua pròpia del país. “Escola Valenciana, que ja va denunciar aquests fets en juliol, abans que es publicaren les bases, ha vist com es continua sense incorporar aquesta demanda com a requisit per a accedir a la direcció d’À Punt”. L’entitat demana, a més, a la Generalitat que pose en marxa de manera efectiva el requisit lingüístic per a accedir a tota la funció pública valenciana. “No obstant això, considera que la competència lingüística té encara més sentit en una direcció dins l’àmbit audiovisual”, remarca, l’entitat cívica.