Escabeces, el rosat de cartoixà vermell

  • És un brisat elaborat pel celler Vinyes del tiet Pere, a Vilabella, l’Alt Camp · Dins la sèrie ‘Cinc vins rosats catalans per a tastar aquest estiu’

VilaWeb
Montserrat Serra
15.08.2024 - 21:40
Actualització: 15.08.2024 - 21:53

El vi Escabeces del celler Vinyes del tiet Pere forma part de la família de “vins de pell, brisats i naturals, d’acompanyament i de mínima intervenció, per mirar de reflectir el caràcter i la morfologia d’una terra mediterrània de secà, de sòls calcaris i influència de la marinada”, explica Oriol Pérez de Tudela, responsable del celler. I també ens diu: “Un vi que va néixer l’anyada 2014 i ha estat inspirat per la vocació de descoberta i aprenentatge, en aquesta nova línia de vins de raïm vermell, que amplia i recupera una paleta de subtilitats i complexitat molt mediterrània.”

Escabeces és el nom d’un poble abandonat a començament del segle XX, que és al costat de la vinya principal d’on sorgeix el vi: les Cabeces, que va derivar popularment fins a Escabeces. 

“Escabeces és un vi de cartoixà vermell (o xarel·lo vermell), que destaca per la seva singularitat i perquè és una porta interpretativa d’aquestes varietats vermelles, subtils i tremendament locals, que mai ningú havia pogut tastar fins avui, amb un procés de vinificació que busca l’ADN del territori i que ha arribat carregat d’amistat.” Aquest vi es va iniciar amb l’assessorament i el bon fer de Sara Pérez i René Barbier, del celler Venus la Universal.

Continguts només per a subscriptors

Aquesta notícia només és visible per als membres de la comunitat de VilaWeb fins el dia 16.08.2024 a les 01:50 hores, que s'obrirà per a tothom. Si encara no en sou subscriptor cliqueu al botó següent

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor