15.08.2024 - 21:40
|
Actualització: 15.08.2024 - 21:53
El vi Escabeces del celler Vinyes del tiet Pere forma part de la família de “vins de pell, brisats i naturals, d’acompanyament i de mínima intervenció, per mirar de reflectir el caràcter i la morfologia d’una terra mediterrània de secà, de sòls calcaris i influència de la marinada”, explica Oriol Pérez de Tudela, responsable del celler. I també ens diu: “Un vi que va néixer l’anyada 2014 i ha estat inspirat per la vocació de descoberta i aprenentatge, en aquesta nova línia de vins de raïm vermell, que amplia i recupera una paleta de subtilitats i complexitat molt mediterrània.”
Escabeces és el nom d’un poble abandonat a començament del segle XX, que és al costat de la vinya principal d’on sorgeix el vi: les Cabeces, que va derivar popularment fins a Escabeces.
“Escabeces és un vi de cartoixà vermell (o xarel·lo vermell), que destaca per la seva singularitat i perquè és una porta interpretativa d’aquestes varietats vermelles, subtils i tremendament locals, que mai ningú havia pogut tastar fins avui, amb un procés de vinificació que busca l’ADN del territori i que ha arribat carregat d’amistat.” Aquest vi es va iniciar amb l’assessorament i el bon fer de Sara Pérez i René Barbier, del celler Venus la Universal.