És temporada de sépia

  • Alcúdia i Mataró són dues de les moltes localitats que dediquen jornades gastronòmiques a aquest mol·lusc

VilaWeb

Redacció

07.04.2017 - 02:00
Actualització: 07.04.2017 - 10:14

Entre els mesos març, abril i maig les sípies s’acosten a la costa per reproduir-se i és el moment idoni per pescar-les. Per això aquests dies diversos indrets costaners dediquen tot d’activitats  gastronòmiques a aquest producte, que ara està en plena temporada alta. Un parell de bons exemples són a Alcúdia, on aquest cap de setmana es fa una mostra gastronòmica al port i Mataró, que dedica un cicle al plat estrella de la localitat: la sépia guisada amb patates i pèsols.

La mostra gastronòmica de la sípia es fa al port d’Alcúdia durant tot el cap de setmana i hi participen diversos restaurants de la localitat. Alguns es desplaçaran fins a l’envelat i d’altres col·laboren en el cicle oferint menús protagonitzats per la sépia. Entre tota l’oferta hi ha plats molt variats: opcions més tradicionals com ara arròs negre, fideuada, sípia en mandonguilles i també arrebossada. Però també hi ha restaurants que presenten combinacions més agosarades com ara acompanyant curris tailandesos o cuscús, com a ingredient d’una pizza i també amb ensaïmada.

Per un altre costat a Mataró es fa fins a finals de mes les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró. Aquesta iniciativa, que enguany celebra el vintè aniversari, aplega a una desena de restaurants que ofereixen la menja estrella de la vila: el Plat de Mataró. Aquest guisat format per sèpia, pèsols i patata és una combinació que barreja elements del mar i de la muntanya i tot de productes autòctons de la comarca del Maresme. Per això els restaurants que participen en les jornades no només són de Mataró: també n’hi ha de Sant Andreu de Llavaneres i de Canet de Mar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor