07.04.2017 - 02:00
|
Actualització: 07.04.2017 - 10:14
Entre els mesos març, abril i maig les sípies s’acosten a la costa per reproduir-se i és el moment idoni per pescar-les. Per això aquests dies diversos indrets costaners dediquen tot d’activitats gastronòmiques a aquest producte, que ara està en plena temporada alta. Un parell de bons exemples són a Alcúdia, on aquest cap de setmana es fa una mostra gastronòmica al port i Mataró, que dedica un cicle al plat estrella de la localitat: la sépia guisada amb patates i pèsols.
La mostra gastronòmica de la sípia es fa al port d’Alcúdia durant tot el cap de setmana i hi participen diversos restaurants de la localitat. Alguns es desplaçaran fins a l’envelat i d’altres col·laboren en el cicle oferint menús protagonitzats per la sépia. Entre tota l’oferta hi ha plats molt variats: opcions més tradicionals com ara arròs negre, fideuada, sípia en mandonguilles i també arrebossada. Però també hi ha restaurants que presenten combinacions més agosarades com ara acompanyant curris tailandesos o cuscús, com a ingredient d’una pizza i també amb ensaïmada.
Per un altre costat a Mataró es fa fins a finals de mes les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró. Aquesta iniciativa, que enguany celebra el vintè aniversari, aplega a una desena de restaurants que ofereixen la menja estrella de la vila: el Plat de Mataró. Aquest guisat format per sèpia, pèsols i patata és una combinació que barreja elements del mar i de la muntanya i tot de productes autòctons de la comarca del Maresme. Per això els restaurants que participen en les jornades no només són de Mataró: també n’hi ha de Sant Andreu de Llavaneres i de Canet de Mar.