Ercros eliminarà la tecnologia de mercuri per produir clor

  • L'empresa Ercros, situada entre Vila-seca i la Canonja (Tarragona), cessarà la part de la producció de clor a la planta d'electròlisi que encara utilitza tecnologia d'amalgama de mercuri --suposa un 70%--, el que reduirà 135.000 tones anuals de clor i 151.200 d'insípida.

VilaWeb
Redacció
16.06.2016 - 07:34

TARRAGONA, 16 (EUROPA PRESS)

L’empresa Ercros, situada entre Vila-seca i la Canonja (Tarragona), cessarà la part de la producció de clor a la planta d’electròlisi que encara utilitza tecnologia d’amalgama de mercuri –suposa un 70%–, el que reduirà 135.000 tones anuals de clor i 151.200 d’insípida.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat, a través de la Ponència ambiental, ha resolt modificar l’autorització ambiental de la producció de clor de l’empresa, que presentarà el projecte de desmantellament de la instal·lació i ho executarà a partir de finals de 2017.

La planta té previst passar a treballar íntegrament amb tecnologia de membranes, que es considera la millor tècnica disponible perquè no necessita mercuri i redueix un 30% el consum elèctric en la producció.

La Conselleria també ha anunciat que, “per qüestions operatives i de rendibilitat”, també cessarà l’activitat a la planta de cogeneració.

El departament ha explicat que existeixen tres processos industrials per a la fabricació de clor; tots els relatius a l’electròlisi de la salmorra: cel·les de mercuri, procés de membrana i diafragma.

El primer és “el més contaminant” per la gran quantitat de mercuri que pot emetre al medi ambient, i la tecnologia de diafragma no utilitza mercuri i és de més eficiència energètica, però usa amiant en les instal·lacions més antigues.

Segons la Conselleria, la planta és “un reflex de com la regulació ambiental està afavorint l’eliminació de substàncies tòxiques a través de la innovació tecnològica”, ja que les cel·les electrolítiques quedaran totalment prohibides a final de 2017, en adaptació de la Directiva europea d’Emissions Industrials, adaptada a Catalunya dins de la Llei de Prevenció i Control Ambiental d’Activitats.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor