Encès l’estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família

  • Omella ha fet la benedicció de la torre, il·luminada fins a arribar a l’estel, amb l’acompanyament del cor de l’Orfeó Català i un conjunt instrumental

VilaWeb

Redacció

08.12.2021 - 19:39
Actualització: 08.12.2021 - 21:42

Avui s’ha inaugurat la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, amb l’encesa de l’estel lluminós al capdamunt. Després dels actes de cultura popular al matí i de l’eucaristia oficiada pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, a la tarda, s’ha encès l’estel de vidre de dotze puntes que corona la torre.

Podeu veure ací imatges del moment de l’encesa:

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Durant l’acte, el cardenal Joan Josep Omella ha fet la benedicció de la torre, il·luminada fins a arribar a l’estel, amb l’acompanyament del cor de l’Orfeó Català i un conjunt instrumental, sota la direcció de Marc Timón. L’Orfeó havia de sortir a l’exterior de la basílica, però el vent ho ha impedit.

A l’eucaristia anterior a l’encesa, el papa Francesc ha fet arribar un missatge, dedicat especialment als joves i a tothom qui ha tingut problemes econòmics arran de la pandèmia, i també a la gent gran.

Omella ha dit que, “sense pretendre-ho, el temple de la Sagrada Família és l’emblema de Barcelona”. A l’homilia, ha elogiat l’arquitecte que va dissenyar el temple, Antoni Gaudí. Ha recordat que la Sagrada Família va ser “el centre de la vida professional” de Gaudí, hi va treballar durant quaranta-tres anys i els dotze últims de manera exclusiva. “Gaudí, conegut com l’arquitecte de Déu, va posar els fonaments d’un temple que seria, anys més tard, un dels més bells i impressionants de tot el planeta”. A l’acte s’ha estrenat la composició amb els arranjaments de Marc Timón de la peça “Magnificat”, en homenatge a la Mare de Déu, interpretada per l’Orfeó Català i un conjunt instrumental de metall i percussió, acompanyats per l’orgue.

El programa d’actes ha començat al matí amb un cerimonial de la cultura popular a dins la basílica i una ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona al voltant del recinte. L’acte l’han encapçalat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i dins la basílica hi ha actuat la Cobla Sant Jordi, els Gegants de la Ciutat, l’Àliga, l’Esbart Gaudí i els castellers de la Sagrada Família.

VilaWeb
VilaWeb

Una estrella de dotze puntes i cinc tones

Feta de vidre texturat amb una estructura d’acer inoxidable a les arestes, de dia els vidres estaran il·luminats pel sol, i de nit la claror sorgirà de l’interior, dels focus instal·lats a la base de les puntes. La instal·lació s’ha dissenyat tenint en compte les inclemències del temps que haurà de suportar, la calor, el fred i la pluja i fins i tot la possible caiguda d’un llamp. Les llums de l’estel s’encenen i s’apaguen amb un control remot. L’estel només serà il·luminat en ocasions especials.

La torre de la Mare de Déu és la segona més alta del temple i té 138 metres d’alçada, en espera que s’acabi la torre de Jesucrist. L’estrella té 12 puntes, un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem