07.05.2016 - 17:37
|
Actualització: 07.05.2016 - 18:00
La marxa pel centre de Barcelona convocada per la CUP amb el lema ‘Per les llibertat, avancem!’ ja és en marxa. La concentració servirà per denunciar la persecució que pateix la política catalana tant en l’àmbit municipal, 291 ajuntaments catalans han rebut requeriments de l’Audiència espanyola, com en l’àmbit nacional: el TC ha impugnat diverses lleis del Parlament. A banda dels ciutadans que hi han acudit i dels diputats de la CUP, la marxa compta amb la participació de dirigents i militants de diversos partits i entitats com Joan Tardà (ERC), Jaume Asens (Barcelona en Comú), Maria Dolors Sabater, batllessa de Badalona, Eduardo Reyes (Junts pel Sí), Alfred Bosch (ERC), Jordi Cuixart (Òmnium), Chema Clavero (Súmate), Rosa Alentorn (ANC), Montse Venturós, batllessa de Berga, entre més.
Ací teniu un piulet de la CUP amb algunes imatges de la marxa:
Milers de persones avancem #sensepor cap a la independència pic.twitter.com/2fHLDLgFSj
— CUP Països Catalans (@cupnacional) May 7, 2016
La marxa ha començat a les cinc de la tarda a la Plaça Universitat i s’acabarà a la Plaça Sant Jaume, on se celebrarà un acte polític amb parlaments del batlle independent de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, i la batllessa de Berga, Montse Venturòs: investigada per l’Audiència per negar-se a despenjar una estelada del balcó de l’ajuntament. A la fila zero de la concentració hi hauran personalitats com els diputats d’ERC, Joan Tardà i Alfred Bosch, els regidors de Barcelona en Comú, Gerardo Pisarello, Jaume Asens i Gala Pin, la batllessa de Badalona, Dolors Sabter o el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.
La manifestació es fa en plena escalada de l’estat espanyol per a judicialitzar tots els estrats de la política catalana. Els últims dies, el TC ha continuat escapçant la sobirania del Parlament impugnat l’impost sobre els pisos buits, la llei d’igualtat, la llei de governs locals i la llei d’emergència social. En l’àmbit municipal, els batlles catalans han seguit rebent requeriments de l’Audiència espanyola –com és el cas de Prats del Lluçanès– per les mocions de suport el 9-N.
La concentració respon al manifest ‘Que cap tribunal ens faci callar’ fet públic per la CUP fa uns dies. El manifest l’han signat 1820 persones i 32 col·lectius, entre ells múltiples personalitats.
«Davant dels requeriments i citacions a càrrecs electes i institucions, creiem que hi ha una clara voluntat de l’estat d’atemorir el conjunt de la societat catalana començant pels seus representants democràtics. Aquest fet per si sol, pensem, és inacceptable en cap esquema de democràcia i llibertat i de plena garantia dels drets civils i polítics; per això cridem el conjunt de la societat i en especial a les forces democràtiques del país a plantar-se davant de la persecució de les idees.» Així comença el manifest ‘Per les llibertats, avancem!’.
La CUP ha treballat per aconseguir una convocatòria oberta i atractiva per a tota la societat. En aquest sentit, el partit ha fet esforços per fer partícips de la manifestació a múltiples figures del sobiranisme i organitzacions. Per aconseguir aquest objectiu, més enllà del manifest, la CUP ha celebrat diverses trobades per tot el territori català.
La campanya ‘Sense por’ va començar a principis d’abril amb un acte al Fossar de les Moreres per defensar els càrrecs electes perseguits per la declaració del 9-N i per reclamar desobediència. Durant l’acte, el diputat de la CUP, Benet Salellas, va instar tota la societat a manifestar-se aquest dissabte. ‘De persones represaliades n’hi haurà de tots els grups i colors’, va dir.