16.07.2016 - 09:00
L’exposició a llarg termini a les partícules fines, les que hem tingut a les ciutats de tot el món al llarg dels últims anys, augmenta el risc de mortalitat en tots els tipus de càncer. Estudis previs ja ho havien demostrat pel que fa al càncer de pulmó, però una nova recerca desenvolupada a Hong Kong amplia els efectes també a altres parts del cos, com ara el pit, el fetge o la part superior de l’aparell digestiu.
Els resultats són preocupants perquè confirmen el dany que la contaminació atmosfèrica causa en la salut de les persones i la necessitat de mesures per tenir un aire més net. I mostren, a més, que com més contaminació, més perjudicis per les persones. I, tot i això, aquest dany és només una fracció dels efectes devastadors del fum del tabac.
L’article, dirigit per investigadors de la Universitat de Hong Kong i la Universitat de Birmingham, ha estat publicat recentment. Hem parlat amb Neil Thomas, un dels autors de l’estudi, per conèixer més detalls.
Què és el que heu estudiat exactament en la vostra recerca?
Ens hem centrat en les PM2.5, les petites partícules que trobem a l’aire i que són producte de la combustió de fòssils: el dièsel i la gasolina dels cotxes, per exemple, produeixen partícules d’aquest tipus. En altres estudis ja havíem vist que hi ha relació entre les partícules petites i el càncer de pulmó, però volíem saber si també afectava altres tipus de càncer.
Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.