El TSJC declara nul·la l’ordenació urbanística del sector de Vila-seca i Salou on s’ha de situar el Hard Rock

  • Considera que hi ha 'risc químic' a les zones verdes i els espais destinats a equipaments i accés lliure

VilaWeb
ACN
29.09.2020 - 22:01
Actualització: 30.09.2020 - 07:49

La secció tercera de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat parcialment nul el Pla director urbanístic de reordenació de l’àmbit del centre recreatiu turístic de Vila- Seca i Salou. La declaració de nul·litat ha afectat el sector 1 d’aquest pla, que és on es preveia construir el complex del Hard Rock.

El tribunal ha pogut constatar que els espais lliures prevists en aquest sector ‘no gaudien de la funcionalitat adequada’, a banda que ‘bona part del sòl’ destinat a aquests usos es troba ‘en una zona de risc d’accidents greus, provinents de la indústria química’.

A parer del magistrat, l’ús i gaudi general d’aquests espais lliures es pretenia sotmetre a unes limitacions i a uns criteris de disseny ‘destinats a restringir sensiblement llur destinació pròpia o natural, com podrien ser les de l’esbarjo o el lleure’. D’aquesta manera, el jutge resol el contenció plantejat per la plataforma Aturem BCN World i per l’entitat ecologista GEPEC. Fonts de la plataforma han explicat a l’ACN expliquen que el sector 1 declarat nul és el que inclou els anomenats CTI (Complexos Turístics Integrats), allà on havien d’anar primer BCN World i ara Hard Rock.

Per la seva banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha destacat que la sentència ‘manté vigent’ el pla director urbanístic, atès que ‘només estima parcialment’ el recurs en ‘qüestionar la funcionalitat’ dels espais lliures i dels equipaments públics del sector 1, i desestima la resta de pretensions de la demanda. Ara, els serveis jurídics de la Generalitat estan valorant el contingut de la decisió judicial i el govern anuncia que presentaran un recurs de cassació.

En un comunicat, Aturem BCN World i GEPEC assenyalen que la decisió comportarà ‘la més que possible cancel·lació’ del contracte de compravenda dels terrenys entre la Caixa, l’Incasòl i Hard Rock, valorat en 120 milions d’euros, atès que nombroses clàusules de l’acord quedaven supeditades a la no existència d’una sentència contrària. Per tot plegat, els opositors demanen al govern que ‘desisteixi definitivament’ del projecte. ‘Aquesta victòria és un pas més en el procés d’ensorrament d’aquest projecte fallit des de que va néixer’, han manifestat.

‘Tot i que la sentència es pot recórrer al Tribunal Suprem en cassació, el principi de prevenció del risc a les persones ens permet confiar que els arguments esgrimits seran ratificats si intervé la segona instància jurisdiccional’, afegeixen.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor