Els viatges d’espanyols a l’estranger han augmentat un 37% en l’últim mig segle, segons eDreams

  • EUA i Àfrica del Nord són les destinacions internacionals més demandades

VilaWeb
Redacció
30.08.2017 - 12:14

EUA i Àfrica del Nord són les destinacions internacionals més demandades

MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

Els espanyols viatgen cada vegada més lluny i han augmentat un 37% els seus viatges a l’estranger en els últims 50 anys, segons un informe elaborat per l’agència de viatges en línia eDreams, que constata aquest increment especialment a destinacions europees (+50%) i de llarga distància (+44%), enfront de l’increment a destinacions nacionals (+1%).

L’informe ‘Generacions Viatgeres’, després d’una anàlisi realitzada sobre 13.000 consumidors en vuit països –Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Estats Units, Suècia i Portugal–, analitza l’evolució del perfil del turista en els últims anys i el cicle de vida de les destinacions.

Aquest estudi de mercat posa de manifest que les grans destinacions turístiques romanen indemnes al pas del temps i mantenen la seva popularitat “generació després de generació”. És el cas de França o els Estats Units, però “tots tenen cicles de vida que convé no perdre de vista si es vol mantenir una posició de lideratge”.

En els últims 50 anys, el percentatge de turistes espanyols que viatgen freqüentment dins d’Espanya ha passat del 81% al 82%, encara que si es comparen les diferents generacions, era més habitual entre els ‘baby boomers’ (87%) del que ho és entre les mil·lennistes (73%). Això és a causa que ara els espanyols viatgen més i ho fan més lluny, a destinacions de mitjana i llarga distància.

Fa mig segle, Andalusia (40%) i la zona de Llevant (35%) acaparaven bona part del pastís, seguits de Catalunya (29%), la zona centre (27%), les Illes Balears (24%), Galícia i Astúries en el nord-oest (22%), les Illes Canàries (20%), i País Basc, Navarra, Cantàbria i La Rioja en el nord (19%).

Encara que en aquest temps l’ordre de preferències no ha variat, sí que ho ha fet l’interès per unes i unes altres destinacions: els viatges a Canàries s’han incrementat sis punts percentuals, a la zona nord, cinc, i a la nord-oest, quatre. Catalunya i Balears també han crescut, encara que un sol punt percentual, mentre que Andalusia i Levante es mantenen.

REGNE UNIT, ITÀLIA I ALEMANYA AGRADEN CADA VEGADA MÉS

El percentatge de turistes que viatja dins d’Europa ha crescut un 50% en l’últim mig segle, passant del 30% al 45%. Són les destinacions preferides per aquells que tenen entre 30-39 anys i els que superen la cinquantena.

En aquest cas, sí hi ha hagut canvis en l’ordre de preferència, encara que França es manté inalterable en primera posició després de passar d’acaparar el 65% dels viatges al 66%. Portugal ha perdut quatre punts percentuals (43% a 39%) i el segon posat per quedar-se en tercera posició després d’Itàlia, que ha guanyat sis punts percentuals (43% a 49%).

El que més punts ha guanyat, no obstant això, és el Regne Unit: set, encara que no ha variat la seva quarta posició en el rànquing de destinacions europees favorites. Sense explicar el Regne Unit ni Itàlia, destaquen Alemanya (+5%), els països escandinaus com Suècia, Noruega, Finlàndia o Dinamarca (+2%) i Grècia, Turquia i Bèlgica (+1%).

Romanen inalterables els països de l’est d’Europa com Hongria i la República Txeca, mentre que han perdut popularitat Andorra (-4%), Suïssa (-3%), Països Baixos (-2%) i els països bàltics com Estònia, Letònia, Lituània, Polònia i Rússia (-1%).

ESTATS UNITS ES MANTÉ LÍDER

Els viatges de llarga distància han crescut un 44%. En aquest apartat, els Estats Units es manté en primera posició, acaparant el 47% dels turistes. No obstant això no ha crescut en popularitat, com sí ho han fet els països del sud-est asiàtic (Tailàndia, Filipines, el Vietnam), que han crescut sis punts percentuals, el Carib, que ho ha fet cinc punts percentuals, Amèrica Central (+4%), Mèxic (+3%) o Àfrica del Nord (+2%).

Tampoc han variat Austràlia, l’Índia i Àsia Central, encara que és millor que perdre popularitat, com Nova Zelanda (-4%), Sud-amèrica i els països de l’est d’Àsia (-3%), Rússia i l’Àfrica Subsahariana (-2%) o Pròxim Orient, Canadà, les illes del Pacífic Sud, Chica i Sud-àfrica (-1%).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor