26.09.2018 - 20:07
|
Actualització: 27.09.2018 - 22:34
El president Carles Puigdemont s’ha reunit amb els responsables dels socialdemòcrates al parlament de l’estat de Baviera, a Munic. Puigdemont s’ha entrevistat amb el president del grup parlamentari del Partit Socialdemòcrata (SPD) bavarès, Markus Rinderspacher, i el responsable d’Afers Europeus del grup, Georg Rosenthal. A l’àmbit federal, l’SPD governa amb coalició amb la CDU d’Angela Merkel, però a l’estat de Baviera és a l’oposició.
El responsable d’Afers Europeus, Georg Rosenthal, ha assegurat després de l’entrevista amb Puigdemont que havien parlat en ‘esperit europeu’ i ha expressat el suport a una solució al ‘conflicte històric’ a Catalunya.
Heute in München: Treffen mit Carles #Puigdemont im europäischen Geist. Auf #Europa ruht erneut die #Hoffnung der Unterstützung für eine Lösung des historischen Konflikts. Willy Brandts geniale Worte vom Wandel durch Annäherung könnten auch hier eine gedankliche Brücke sein. #spd
— Georg Rosenthal (@GeRosenthal) September 26, 2018
El responsable de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha explicat que la reunió s’havia fet en un ambient ‘amable’ i s’havia basat en ‘l’esperit dels valors fundacionals europeus’.
Aquesta tarda el President Puigdemont @KRLS ha estat rebut al Parlament de Baviera pel president del grup del SPD @m_rinderspacher i el responsable d’afers europeus @GeRosenthal. Una amable conversa sobre el futur, basada en l’esperit dels valors fundacionals d’Europa @BayernSPD pic.twitter.com/gWBiE2iu1s
— Josep Lluís Alay (@josepalay) September 26, 2018
Puigdemont és a Munic per participar en una conferència sobre la independència. Abans, però, ha tingut reunions al parlament bavarès amb els socialdemòcrates. Els liberals bavaresos, que comparteixen grup polític amb el PDECat i Cs al Parlament Europeu, havien organitzat una conferència amb Puigdemont per a debatre sobre la situació catalana a Munic. Però han decidit de cancel·lar-la a última hora.
En un acte posterior, el president ha dit que, un any després del primer d’octubre, Catalunya és un ‘subjecte polític de facto‘, malgrat que ha matisat que cap estat no va reconèixer la República. Ha afegit que la qüestió catalana s’havia convertit en un afer europeu que ‘concerneix el conjunt d’Europa, no sols als estats, sinó als ciutadans’. Un dels assistents a l’acte ha estat el cònsol espanyol a Munic, que ha intervingut per desmentir allò que qualificat de falsedats de l’independentisme.