Els sis llibres de Núria Bosch i Alfons López Tena per a aquestes vacances

  • Una sèrie de recomanacions de lectures d'estiu a càrrec de personalitats de tot el país

VilaWeb

Text

Pere Cardús

06.08.2016 - 22:00
Actualització: 07.08.2016 - 11:27

Qui no aprofita els dies de vacances i bon temps per avançar lectures que la quotidianitat trepidant del curs no permet? Els llibres són un dels elements més destacables de l’estiu, especialment de la desconnexió que permeten les vacances. Els llibres acompanyen els viatgers més intrèpids, els amants de les onades i la sorra de platja, dels cels clars i profunds de la muntanya… Vagis on vagis, un bon llibre no ha de faltar mai. Per això, per ajudar els inquiets, els indecisos i els tastaolletes, us proposem una sèrie que publicarem cada dia amb recomanacions literàries de personalitats destacades del nostre país. Les recomanacions d’avui les fan la professora d’Economia Núria Bosch i el notari i ex-diputat Alfons López Tena. Els hem demanat tres llibres a cadascú i la raó perquè els proposen.

Els llibres de Núria Bosch:

Captura de pantalla 2016-08-05 a les 17.40.34

La filla del capità groc, de Víctor Amela (Planeta)
El recomano per ser una novel·la històrica que sota la ficció descriu d’una manera molt real i mítica una època històrica interessant, la primera guerra carlista.

Puigdemont, el president@KRLS, de Jordi Grau Ramió i Andreu Mas (Pòrtic)
El recomano perquè es descriu molt bé com és qui ha de conduir Catalunya cap a la independència.

Tot això ho faig perquè tinc molta por, d’Empar Moliner (Proa)
El recomano per ser un retrat de la nostra època molt agut i amb humor, que a la vegada diverteix i commou al lector.

 

Els llibres d’Alfons López Tena:

Captura de pantalla 2016-08-05 a les 17.44.22

Proses mitològiques, de Joan Roís de Corella (Abadia de Montserrat / Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana)
El cim insuperat i insuperable, per modernitat i esplendor, d’una literatura llavors segura d’ella mateixa que poc després s’enfangà en una decadència encara irresolta. Si el català mereix ser salvat, és perquè aquest llibre pugui ser llegit segle rere segle.

In the light of what we know, de Zia Haider Rahman (Farrar, Straus and Giroux, als EUA, i Picador, a Regne Unit i Austràlia)
Els límits i usos del coneixement i la seva relació amb la saviesa, la felicitat, la veritat, i la pertanyença. Novel·la d’idees provocadora, profunda, absorbent. Matemàtiques, haute banque, guerra, i semiòtica, a Kabul i a Londres, i a Nova York, Islamabad, Dhaka, Oxford, Princeton. Una història d’amor interclassista i post-colonial entre l’amistat traïda i l’esfondrament del subjecte.

The Philosophical Foundations of Han Fei’s Political Theory, de Hsiao-Po Wang i Leo S. Chang (University of Hawai’i Press)
El poder sobirà, l’estat i la dominació, la governança dels humans, l’ordre polític sustentat pel desig de submissió del poble, en l’obra del fundador de l’escola legista, que ha bastit i estructurat la Xina d’ençà que existeix.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor