Els secrets de la gastronomia japonesa, en un cicle de la Filmoteca de Catalunya

  • Durant aquest desembre es podran veure vuit films rodats al segle XXI sobre cuina nipona

VilaWeb

Redacció

02.12.2016 - 02:00

Per què no es poden unir gastronomia, el setè art i el Japó? Aquesta és la proposta del mes de desembre de la Filmoteca de Catalunya, que dedica un cicle sencer a la gastronomia japonesa. El cinema i la cuina són dues de les manifestacions més conegudes de la cultura nipona i, plegades, tenen una extensa filmografia. El cicle ‘Secrets de la gastronomia japonesa’ aplega vuit de les produccions més suculentes d’aquest subgènere rodades durant aquests setze anys del segle XXI.

El cicle arrenca avui amb Restaurant Kamome, un film sobre una japonesa que obre un restaurant a Hèlsinki i només té un client. Continuarà amb Nankyoku ryôrinin, que relata l’experiència d’una expedició a l’Antàrtida i el dia 6 de desembre es podrà veure Akanezora, la història d’un fabricant de tofu ambientada en el període Edo. El samurai cuiner: Una història d’amor real narra la història d’una divorciada que fa d’ajudant d’un guerrer que s’estima més dedicar-se als fogons. I Recepta de dol parla d’un vidu que recupera les ganes de viure a través de la gastronomia.

El 14 de desembre es projectarà Ramen Samurai, sobre un jove que hereta el negoci de fideus del seu pare. Després del film, Roger Ortuño, un dels referents en gastronomia japonesa del nostre país, farà un col·loqui. Els dos darrers films són Ten no shizuku: Tatsumi Yoshiko Inochi no sûpu, un documentari que investiga els secrets d’una sopa que té l’elixir de la vida i An / Una pastelería en Tokio, un entranyable film sobre una dona gran que entra a treballar en una botiga de doraiakis.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor