20.09.2015 - 06:00
|
Actualització: 21.09.2015 - 00:09
Divuit restaurants de la comarca del Berguedà ofereixen fins a mitjan novembre menús relacionats exclusivament amb els bolets. Es tracta de la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet, una iniciativa que a part de l’oferta gastronòmica també posa en relleu els productes que fan amb bolets les empreses agroalimentàries de la comarca com ara confitura, sal aromatitzada o paté de ceps.
El menús que s’ofereixen varien en cada restaurant però la idea és oferir bolets des dels entrants fins a les postres. Es poden degustar plats tradicionals com ara vedella amb ceps, crema de fredolics, arròs amb múrgoles o amanida de rovellons confitats. Però la majoria de restaurants ofereixen propostes més innovadores com ara un gelat de bolets, pizza de rossinyols, soufflé de ceps, bombó de bolets amb pernil o camagrocs dolços amb mató.
Una de les novetats d’aquest any és que la campanya gastronòmica també engloba a les empreses agroalimentàries del Berguedà que fabriquen productes relacionats amb els bolets. Són empreses que elaboren productes com ara confitures, bull blanc farcit, paté i galetes, sal aromatitzada o una cervesa especial per maridar amb plats elaborats amb bolets. La campanya també fa un recull de les diverses fires i festes relacionades amb els bolets que es fan durant aquesta època a la comarca.