Els restaurants Bo.Tic i Cinc Sentits aconsegueixen la segona estrella a la Guia Michelin

  • No hi ha hagut nous restaurants amb tres estrelles, però tampoc se n'ha perdut cap · Han recollit una primera estrella set restaurants de tot el país · Consulteu els premiats dels Països Catalans

VilaWeb
El restaurant Bo.Tic (Corçà, Baix Empordà), ha aconseguit la segona estrella Michelin.

Redacció

14.12.2020 - 22:00
Actualització: 14.12.2020 - 22:42

Els restaurants Bo.TiC, de Corçà (Baix Empordà), del xef Albert Sastregener, i Cinc Sentits, a Barcelona, del cuiner Jordi Artal, han aconseguit la seva segona estrella a la Guia Michelin d’Espanya i Portugal 2021. En una gala telemàtica, també s’ha anunciat l’entrada de tres establiments catalans amb la primera estrella: Atempo de Sant Julià de Ramis (Gironès), Quatre Molins de Cornudella de Montsant (Priorat)i l’Aliança 1919 d’Anglès (Selva), que la recupera després d’haver-la perduda el 2014. Al País Valencià ha aconseguit la primera estrella Baeza & Rufete a Alacant i el restaurant la Salita a València. I a Mallorca han aconseguit la primera estrella els restaurants Béns d’Avalls (Sóller) i DINS de Santi Taura (Palma).

No s’ha incorporat cap tercera estrella a la guia, però tampoc no se n’ha llevat cap, de manera que mantenen les tres estrelles el Celler de Can Roca, Lasarte, ABaC i Quique Dacosta.

Com a novetat, la guia vermella ha incorporat una nova categoria, l’estrella Verda, en reconeixement als que vetllen per la sostenibilitat. A Catalunya l’han aconseguida set establiments: Casa Albets (Lladurs, Solsonès), Cocina Hermanos Torres (Barcelona), els Casals (Sagàs, Berguedà), l’Antic Molí (Ulldecona, Montsià), les Cols (Olot, Garrotxa), Lluerna (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès) i Somiatruites (Igualada, Anoia). A les Illes Balears, Andreu Genestra (Capdepera, Mallorca). I al País Valencià, Ricard Camarena (València).

En la categoria Bib Gourmand, que destaca la bona relació qualitat-preu, han estat reconeguts: Arrocería Maribel (el Palmar, València), Berbena (Barcelona), Brots (Poboleda, Priorat), Ca l’Amagat (Bagà, Berguedà), Cal Xirrició (Balaguer, Noguera), Can Boqueta (Sóller, Mallorca), Casa Albets (Lladurs, Solsonès), Dos Cuiners (Mataró, Maresme), el Racó (Sant Climent de Llobregat, Baix Llobregat), es Terral (Santa Eulària del Riu, Eivissa), la Mundana (Barcelona), Miceli (Selva, Mallorca), Roc’n’Cris (Aubèrt, Vall d’Aran).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor