Els Reis lliuren beques de La Caixa a 120 estudiants espanyols per anar a l’estranger

  • Fainé subratlla la "universalitat" de disciplines i l'objectiu d'una societat millor

VilaWeb
Redacció
23.05.2017 - 13:43

Fainé subratlla la “universalitat” de disciplines i l’objectiu d’una societat millor

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

Els reis Felip VI i Letizia han lliurat aquest dimarts beques de La Caixa a 120 estudiants espanyols per cursar estudis de postgrau a l’estranger, en la convocatòria 35 d’aquest programa, al que es van presentar més de 1.400 candidats.

A l’acte també han estat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, i el director de la fundació, Jaume Giró, i al principi s’ha guardat un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat de Manchester.

Dels candidats seleccionats en la convocatòria del 2016, 55 aniran a estudiar a Amèrica del Nord i a la zona d’Àsia i el Pacífic, mentre que 65 es desplaçaran països europeus.

L’edat mitjana dels becats és 25 anys; el 43,3% són dones i el 56,7% homes; els principals estudis són enginyeries i tecnologia (20), economia i empresa (13), arquitectura (9), dret (9) i biologia molecular i bioquímica (8); i 84 alumnes cursaran un màster, 31 un doctorat i 5 faran estades d’investigació.

Aquesta promoció inclou estudiants de 31 províncies espanyoles i cinc països estrangers: Barcelona i Madrid són les províncies amb més seleccionats –32 i 26 becaris respectivament–, seguits de València (7), Alacant (5), la Corunya (4) i Guipúscoa (4).

Des de 1982, l’Obra Social La Caixa ha invertit més de 148 milions d’euros en les beques de postgrau a l’estranger –20 milions anuals–, la qual cosa converteix aquest programa en el més important d’Espanya entre els promoguts per entitats privades.

ISIDRE FAINÉ

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha subratllat la “universalitat” de disciplines que recolza aquest programa, i que té com a objectiu construir una societat millor i més justa.

Ha afegit que el nivell de progrés d’un país no es mesura només “per la capacitat dels seus tècnics o l’originalitat dels seus científics, sinó també per la creativitat dels seus artistes, la sensibilitat dels seus poetes i l’esperit crític dels seus pensadors”, ha dit.

També ha afirmat que proporcionar una bona educació és “el vehicle més ràpid per aconseguir objectius fonamentals per a qualsevol societat”.

La neuròloga i cap de la Unitat de Cefalea de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Patrícia Pou-Rosich, ha intervingut en representació dels exbecarios: ha celebrat que aquestes beques garanteixen la formació immediata i a més acompanyen tota la vida a través de l’associació, perquè “s’és becari sempre”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor