Els refugiats i la identitat sexual protagonitzen el DocsBarcelona

  • 8 dels 30 títols de la programació oficial són de producció catalana

VilaWeb
Redacció
27.05.2016 - 02:00

El DocsBarcelona 2016 centra l’atenció en els refugiats i de passada tracta la identitat sexual, la transformació social i els mons íntims. El certamen de cinema documental presenta 46 pel·lícules de 28 països a l’Aribau Club i el CCCB fins diumenge. Dels trenta títols que conformen la programació de Secció Oficial, Latitud DocsBarcelona i Sessions especials, vuit són de producció catalana.

Els refugiats protagonitzen directament els documentals ‘A Syrian Love Story‘, ‘The Longest Run‘, ‘Bakur‘ i ‘Kandahar Journals‘ però són presents a tot el festival. Metges Sense Fronteres presenta l’exposició itinerant Seguir con vida’al Pati de les Dones del CCCB, a través de vídeos situa l’espectador al bell mig de la costa grega damunt d’una llanxa o al camp de refugiats de Malakal al Sudan del Sud.

El DocsBarcelona també aborda l’homofòbia, la transsexualitat i la pedofília. El documental ‘Call me Marianna’ presenta la nova vida que comença la protagonista després de 40 anys dins del cos d’un home. I ‘Daniel’s World‘, fa el retrat d’un estudiant de 25 anys, el primer membre de la comunitat txeca de pedòfils que parla de la seva malaltia i que, tot i no haver abusat mai de cap menor, planteja sotmetre’s a una castració química.

‘Mirades inquietes’ és el títol de la programació del DocsBarcelona d’aquest any i les propostes de producció catalana que encara es poden veure són tres. ‘Freightened‘, sobre el negoci del transport de productes amb contenidors al mar, ‘Campo a través’, que parla del preu de l’excel·lència sota la direcció de Pep Gatell, i ‘Sexe, maraques i chihuahues‘,  que narra la vida de Xavier Cugat, l’únic català amb dues estrelles al Passeig de la Fama de Hollywood Boulevard.

El certamen consolida Barcelona com a punt de referència internacional per al món documental i defineix la industria documental catalana com a capdavantera.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor