Els projectes d’economia social suposen el 6% del PIB de Barcelona

  • L'Ajuntament estima que generen un 8% de l'ocupació a la ciutat

VilaWeb
Redacció
16.08.2016 - 13:48

L’Ajuntament estima que generen un 8% de l’ocupació a la ciutat

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

Els projectes d’economia social i solidària a la ciutat de Barcelona representen el 6% del PIB i generen un 8% del total de l’ocupació de la ciutat, segons un informe encarregat per l’Ajuntament.

A Barcelona existeixen unes 4.800 experiències d’economia cooperativa, social i solidària, un sector que agrupa iniciatives relacionades amb la salut, l’educació, la cultura i les telecomunicacions, entre d’altres, ha informat aquest dimarts el consistori en un comunicat.

Gran part d’aquestes iniciatives es mouen en el cooperativisme –de treball, consum, serveis, educació i habitatge–, les societats laborals, el “mutualisme” i el tercer sector social, iniciatives que combinen estructures professionalitzades amb els principis de la propietat col·lectiva, gestió democràtica, responsabilitat social i socialització dels excedents.

En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha volgut mostrar aquest dimarts el seu suport a l’experiència de la Masia Can Calopa de Dalt, que gestiona la cooperativa L’Olivera, i que treballa per afavorir la integració social de persones amb discapacitat a través de la collita de la vinya, la producció de vi, i projectes com l’antic mercat de Vallvidrera.

L’objectiu del consistori és reforçar i millorar la viabilitat econòmica de les iniciatives impulsades des del sector de l’economia solidària que contribueixin a crear treball “arrelat i pròxim” i que, al mateix temps, facilitin i promoguin la sostenibilitat i la integració social de col·lectius vulnerables.

PROJECTE A VALLVIDRERA

El Comissionat d’Economia cooperativa, social i solidària i consum de l’Ajuntament ha assenyalat que un dels punts “emblemàtics” de l’eix muntanya de Collserola podria ubicar-se a l’antic mercat de Vallvidrera, ja que l’Associació Cultural del Mercat de Vallvidrera –formada per una dotzena d’entitats i col·lectius– ha presentat un projecte de viabilitat basat en un model de gestió cívica d’aquest espai.

Per fer-ho possible, el districte de Sarrià-Sant Gervasi ha encarregat un avantprojecte i estudis previs per poder impulsar la reforma del mercat, ja que el consistori i les entitats entenen aquest equipament cultural com un espai de “socialització ciutadana i democratitzador de la cultura”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor