Els productors, les ràdios locals i la integració protagonitzen la nit dels Premis Ràdio Associació

  • Núria Ventura, productora de 'El Matí de Catalunya Ràdio', 'Islàndia' de RAC1 i Ràdio Olot reben els principals guardons

VilaWeb
04.05.2017 - 23:03
Actualització: 05.05.2017 - 07:46

Ràdio Associació de Catalunya ha lliurat els dissetens Premis Ràdio Associació aquest vespre a l’auditori ONCE. Enguany, els productors i les ràdios de proximitat s’han endut el protagonisme. La productora de ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Núria Ventura, ha rebut el guardó com a millor professional de l’any.  Ventura l’ha dedicat al col·lectiu de productors i ha tingut paraules de record per a Rafa Artigas i Pere Tàpies, mort fa pocs dies.

‘Islàndia’, d’Albert Om (RAC1), ha obtingut el premi a millor programa de ràdio. Om ha agraït el premi i l’ha dedicat a la gent que cada dia va al programa per a explicar històries. Recordant una experiència personal, ha definit el programa com una dutxa islandesa que neteja la mirada.

El president del jurat, Jordi Margarit, ha assegurat que la ràdio en català és l’estructura d’estat dels Països Catalans ‘d’ara i sempre’.

Doblet històric
Ràdio Olot ha fet història perquè ha estat la primera emissora a fer el ‘doblet’ en els premis. S’ha endut el guardó al millor programa de ràdio local per ‘Les transmissions del Club Patinatge Artístic Olot’, un espai que confirma que si hi ha il·lusió, no hi ha res impossible. I, a més, ha tornat a pujar a l’escenari poc després per recollir el nou guardó a la Integració per les seves transmissions de futbol de la Unió Esportiva Olot, que compten amb Pere Ribas, un nen invident d’onze anys. Quan ha rebut l’estatueta, Ribas ha dit que la gent veu les discapacitats però no les capacitats. ‘Això és el que han vist els meus companys de classe. Gràcies’, ha dit. En aquell moment, la majoria de la platea s’ha posat dempeus.

Premi a la remuntada històrica
Els premis estrenaven enguany una segona categoria, la de l’Excel·lència, que ha rebut l’equip de ‘El Barça juga a RAC1’ pels 9 darrers minuts de la transmissió la remuntada del partit de Champions entre el FC Barcelona i el París Saint Germain. Joan Maria Pou ha manifestat sentir-se ple d’orgull de rebre una distinció de la professió pels ‘8 o 9 minuts més importants de la carrera’. ‘Va ser un moment especial i pràcticament irrepetible i ho vam fer com ho fa RAC 1, treballant en equip’, ha explicat.

En la categoria del Millor programa d’innovació, el guardó se l’ha endut ‘Els viatges de Carlos Carlos’, d’UPV Ràdio, l’emissora de la Universitat Politècnica de València. L’únic premi audiovisual que s’atorga l’ha rebut TV3. L’anomenat ‘guardó 1924’ ha reconegut la programació especial en hora de màxima audiència de la cadena pública amb motiu de la campanya d’acolliment de refugiats ‘Casa nostra, casa vostra’. L’equip del programa ha celebrat que TV3 demostrés aquells dies que és més pública que mai.

Mencions d’honor
Les mencions d’honor han estat per a Jordi Hurtado, Joan Albert Argerich i Elisenda Roca per les seves respectives trajectòries radiofòniques i professionals fora d’aquest mitjà. Així mateix, el jurat ha volgut reconèixer l’associació de ràdios privades ARC, que celebra 25 anys.

A banda els titulars dels diversos premis, el jurat també concedeix cada any mencions de qualitat en les diverses categories. Entre aquestes es destaquen les mencions al Premi d’Innovació per a ‘La República Santboiana’, de Ràdio Sant Boi, i ‘Badalona Matí’, de Ràdio Ciutat de Badalona, en la categoria de millor programa de ràdio local; ‘7 de Ràdio’ de Ràdio Banyoles, menció al Premi d’Integració; ‘El compromís ciutadà’ de Ràdio Estel; ‘Territori clandestí’ de Ràdio 4; i ‘PopAp’ de Catalunya Ràdio.

Les mencions de qualitat del premi al millor programa de ràdio han estat per a ‘El club de la mitjanit’ de Catalunya Ràdio i TV3 i ‘La gran vida’, d’IB3 Ràdio, mentre que les mencions a l’Excel·lència han estat per a ‘Govorit Radio Svoboda’ de Ràdio Capital de Pals i ‘Especial 50 anys. Cap nen sense joguina’, de Ràdio Barcelona – Ser Catalunya.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor