Els Premis Ciutat de Gandia recauen en Lucia Pietrelli, amb la novel·la amb ‘Cadenes’ i Xavier Macià en poesia

VilaWeb

Redacció

20.11.2015 - 23:00
Actualització: 21.11.2015 - 02:45

ACN Gandia .-Lucia Pietrelli (Candelara, Itàlia, 1984) ha guanyat el 38è premi de narrativa Joanot Martorell de Novel•la amb ‘Cadenes’, una obra que viu als llimbs, entre el realisme i el surrealisme, entre el gènere de la novel•la negra i el de la novel•la psicològica, segons que ha informat Edicions 62, qui editarà el llibre. El professor i poeta Xavier Macià (Tremp, 1961) ha obtingut el 53è Premi Ausiàs March de Poesia amb ‘Obre les mans’, un poemari “que impacta per la seva sensibilitat i veritat” i que “amb una veu propera i humana, sedueix i atrau al lector poderosament”. Els Premis Ciutat de Gandia s’han lliurat en el marc d’un acte que s’ha celebrat al Teatre Serrano de la capital de la Safor, una cerimònia presidida pel conseller de Cultura, Vicent Marzà.

Els premis estan convocats i gestionats per l’IMAB (Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques), organisme autònom de l’Ajuntament de Gandia, i editats per Edicions 62 a partir del pròxim 25 de novembre.Un total de 18 originals han optat al 38è premi de narrativa Joanot Martorell de Novel•la. El jurat, format per Ignasi Móra, Pilar Beltrán, Miquel de Palol i Adolf Beltrán, ha reconegut l’obra de Lucia Pietrelli, italiana resident a Mallorca, i que fins ara havia publicat diversos poemaris. Segons que informa Edicions 62, ‘Cadenes’ narra la historia d’un grup d’amics a qui “la seva manera extrema d’estimar els porta a jugar-se la vida”. La mort d’un dels personatges en circumstàncies sospitoses engendra una espiral de dubtes entre la novel•la negra i psicològica arrodonint una composició polifònica que explora els límits tèrbols i fràgils entre veritat i mentida. Al 53è Premi Ausiàs March de Poesia han optat 50 originals dels quals el jurat, format per Jordi Cornudella, Jaume Pont, Maria Josep Escrivà, i Marc Granell ha escollit el poemari ‘Obre les mans’ de Xavier Macià (Tremp, 1961). A través d’una nota de premsa l’editorial indica que el llibre “impacta per la seva sensibilitat i veritat” i que “amb una veu propera i humana, Macià sedueix i atrau al lector poderosament”. El pròleg, a càrrec de Sam Abrams, defineix: “La poesia ha estat l’instrument que ha fet possible la vertebració, la formalització i la universalització del discurs de Macià”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor