06.12.2015 - 02:00
Setze restaurants de la zona de l’Alta Segarra ofereixen durant els mesos de desembre i gener menús gastronòmics inspirats en els famosos Pastorets de Calaf. Es tracta d’una original iniciativa per celebrar els 90 anys de la primera representació d’aquesta obra teatral, que es va començar a fer al poble el Nadal de 1925. La finalitat d’aquestes primeres Jornades Gastronòmiques dels Pastorets de Calaf és crear un maridatge entre la tradició i la gastronomia.
Cada restaurant ha elaborat un menú amb productes de proximitat que tenen a veure amb algun passatge de l’obra dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. En total, s’han creat més d’una quarantena de plats entre els quals hi ha l’olla d’en Pere Botero, el gerricó de mel ensucrada amb mató, el conill del bosc nevat, el plat de l’enveja o l’escudella de pastor. La majoria de restaurants han elaborat un menú complet, tot i que també n’hi ha algun que ha volgut anar més enllà ideant un menú degustació de set plats que fan referència als set pecats capitals, molt presents a l’obra de Folch i Torres.