Els ‘papers de Panamà’ revelen que Núñez i família van ser beneficiaris de dues societats a les Illes Verges

  • Estaven vinculades a dos comptes del banc suís UBS, dels quals no se sap el saldo

VilaWeb

ACN

08.04.2016 - 15:05

Els ‘papers de Panamà’ també revelen que l’ex-president del Futbol Club Barcelona Josep Lluís Núñez, la seva dona i els seus dos fills van ser beneficiaris de dues societats a les Illes Verges. Aquestes dues societats portaven per nom Marlur Limited i Thelway Investments i es van fundar el 2 de febrer de 1999 amb un capital de 50.000 euros cadascuna. Les dues eren vinculades a dos comptes del banc suís UBS, dels quals no se sap el saldo. Al final del 2004, el bufet panamenc Mossack Fonseca va liquidar les dues societats sense que es pogués determinar quina era la seva activitat real. Durant aquell mateix any, la família va constituir una sicav, que es va convertir en una de les més importants de l’estat espanyol, amb més de 76 milions el 2011.

Segons ‘El Confidencial’, que ha analitzat els papers filtrats de Panamà, les dues societats tenien ‘vides paral·leles’, amb uns estatuts quasi idèntics i destinades a la gestió d’uns actius que es desconeixen. Ambdues estaven vinculades a dos comptes d’UBS a Suïssa, tot i que no se sap quins fons tenien ni si aquests van ser regularitzats durant l’amnistia fiscal. En aquest sentit, el bufet que representa Núñez, Martell Advocats, ha assegurat que ‘l’estructura societària internacional que en el passat va tenir el grup, avui extingida, va quedar al corrent de les seves obligacions formals i materials davant la hisenda pública’.

A banda la família de Núñez, en la societat Marlur també va constar com a apoderat l’advocat Josep Maria Brugueras, que és soci del mateix bufet que defensa Iñaki Urdangarin.

La liquidació el 2004 d’aquestes dues societats ha fet que no es pugui atribuir un presumpte delicte fiscal als beneficiaris, perquè ja hauria prescrit.

A partir d’aleshores, Núñez va constituir una sicav, NN 2003 Inversions, que es va convertir en una de les més importants de l’estat espanyol, amb 76 milions d’euros, tot i que al final del 2015 va quedar reduïda a cinc milions d’euros. En els ‘papers de Panamà’ no consta, amb tot, si els fons que va arribar a tenir aquesta sicav són els que Núñez hauria traspassat des dels comptes de les dues societats fictícies.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor