Els pallassos i el poder curatiu del somriure

  • Entrevistem Pallapupas i Pallassos Sense Fronteres, que porten somriures als nens a hospitals i a conflictes armats o desastres naturals.

Riure és positiu per a la salut. Quan riem augmenta la nostra irrigació sanguínia, millora la nostra funció digestiva, reduïm al·lèrgies i refredats, i afavorim la creativitat, entre molts altres beneficis. Així doncs, riure és una acció molt senzilla que té amplis beneficis per a la salut física i emocional, i és un acte del qual, a més, en gaudeixen especialment els nens: ells riuen aproximadament quatre-centes vegades per dia, mentre que els adults tan sols ho fem unes vint.

Tanmateix, no tots els nens tenen la sort de riure tant. Per això, organitzacions com Pallapupas o Pallassos Sense Fronteres, i moltes altres, destinen els seus esforços a aconseguir que aquells que passen per situacions complicades puguin dibuixar, per petit que sigui, un somriure a la cara. Cadascuna en un context diferent –la primera en l’àmbit hospitalari i la segona, en el dels conflictes armats o desastres naturals-, ambdues organitzacions intenten millorar la vida i la salut dels nens als quals es dirigeixen. Per exemple, situacions com les que viuen actualment els refugiats siris i afgans a Grècia, o el conflicte dels Balcans en el seu moment, fan que sigui necessària l’ajuda humanitària per acompanyar aquestes persones a suportar, d’alguna manera, la dura realitat en què es troben, especialment en el cas dels nens. Albània, Algèria, Moçambic, Colòmbia, Palestina i Líban són només alguns dels països on Pallassos Sense Fronteres ha aconseguit fer riure els nens més desprotegits. Segons Samuel Rodríguez, fotògraf i responsable de comunicació d’aquesta ONG, “el pallasso connecta amb el nen perquè comparteixen un llenguatge, ja que el pallasso es comunica des de la innocència i sense prejudicis, com tots els nens”.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor