Els nous talents del cinema estrenen al festival REC de Tarragona

  • Una de les temàtiques del festival és el 50è aniversari del Maig del 68

VilaWeb
Redacció
29.11.2018 - 18:00
Actualització: 29.11.2018 - 19:09

Aquest cap de setmana, comença el Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el REC, que durarà fins al 9 de desembre. Conegut pel seu caràcter emergent, portarà a concurs una desena de primeres obres d’arreu que s’estrenaran al país. La secció ‘Opera Prima a Concurs’ projectarà L’Époque (Young&Alive), del francès Matthieu Bareyre; Trinta Lumes, de la gallega Diana Toucedo; I hope you’ll die next, de l’hongarès Mihály Schwechtje; Irina, de la realitzadora búlgara Nadejda Koseva; Las Herederas, del paraguaià Marcelo Martinessi; What have we done to deserve this, de l’austríaca Eva Spreitzhofer; Little Tickles, dels francesos Andrea Bescond i Eric Metayer; Young&Beautiful, de la navarresa Marina Lameiro; The Heart, de la sueca Fanni Metelius, i Ruben Brand, Collector, de l’hongarès Milorad Krstic. Els treballs competiran per quatre distincions diferents, entre les quals el premi a millor opera prima que decidirà un jurat internacional.

A més, el REC d’enguany posa l’accent en el concepte de revolució i commemora els cinquanta anys del Maig del 68 de maneres molt diferents. Així, durant la inauguració de dissabte al teatre Metropol s’estrenarà l’últim film del director Emir Kusturica: Pepe, una vida suprema. És un documentari que versa sobre la figura de José Alberto, Pepe, Mujica, president de l’Uruguai entre el 2010 i 2015. Recorre diferents moments de la vida de Mujica, tot fent un retrat amable d’un home humil que va esdevenir president mentre es mantenia fidel a les seves creences. El film es va estrenar mundialment a la Mostra de Venezia, on va rebre el Premi CICT-Unesco.

Però els homenatges a l’esperit del Maig del 68 no s’acaben aquí i continuen amb un programa on els joves creadors recullen els impulsos, revolucions personals i canvis col·lectius que mouen l’actualitat. A més, el certamen ha impulsat el cicle RECvolucions, que inclou propostes com ara La revolución silenciosa, inspirada en la revolució hongaresa de 1956; M.I.A., un documentari sobre la cantant; i Comandante Adrian, l’aclamat film d’Alba Sotorra que explica la lluita militar de les dones kurdes. A banda els films a concurs, el REC també ha programat films que han aconseguit el ressò de la crítica internacional, com ara Blue my mind, The guilty o Viaje al cuarto de una madre.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor