05.11.2016 - 02:00
El Festival El Més Petit de Tots inaugura avui una nova edició de la mostra d’espectacles internacionals i contemporanis destinats a infants d’entre 0 i 5 anys. El festival barreja tots els llenguatges artístics, com la música, el teatre, la dansa, l’audiovisual i el joc amb voluntat d’oferir un contingut que estimuli la imaginació als més petits.
Els que avui visitin el festival podran gaudir d’un dels plats forts d’enguany, la instal·lació lumínica Suspès. Una aposta per incorporar les noves tecnologies a l’escena, on els espectadors han de pujar a l’escenari per contemplar els jocs de llums. A més, l’espectacle Planeta Ka d’Imaginart on descobrir l’entorn en un territori muntanyós ple de textures, colors i formes. Els Nius, un espai ple de nius blancs que amaguen petites càpsules d’estímuls sensorials i els mini concerts d’Alexandre Guitart.
En aquesta edició s’estrena Malebable, d’Helena Lizari, com a producció pròpia del festival. Un viatge en una bombolla a través de les sensacions i els sentits. Les propostes del programa tenen aforament reduït per mantenir un ambient íntim que afavoreixi la proximitat amb l’expressió artística i els infants puguin formar part de l’espectacle. A més, aquest any s’ofereixen dos tallers amb artistes on els nens poden prendre consciència del seu cos i la seva mobilitat mitjançant la música, els gestos i els sons. Un de la mà de la companyia holandesa Dansmakers, i un musical sota el nom ‘Ríos e Mares do Som’ impartit pel musicòleg Paulo Lameiro.
Fins al 20 de novembre a 11 ciutats i en 14 teatres es podran veure entre els espectacles internacionals més destacats de la programació, White de la companyia escocesa Catherine Wheels Theatre Company, un espectacle molt visual que ha estat multi premiat i considerat millor espectacle de l’any pels Premis dels Crítics Teatrals d’Escòcia. Mama Singt Geschenke de la companyia Dschungel Wien d’Àustria, una nova producció d’Stephan Rabl que compta amb la participació de la soprano afro-austríaca Marie-Christiane Nishimwe, i per últim, Lala Pop de la noruega Inger Cecilie Bertrán, una de les coreògrafes més destacades de l’escena de la dansa per als més petits al seu país. L’espectacle ens presenta un univers musical on s’explora el llenguatge en els seus inicis.
Completen la programació del festival, Miravella de la companyia francesa Act2, Ondersteboven de Dansmakers Amsterdam, Là où j’habite de la companyia canadenca Des Mots d’la Dynamite, el Concert per a Nadons del portugués Paulo Lameiro/Cia Musicalmente, Jardín Secreto dels asturians Zig Zag Danza; LOO de la companyia catalana Ponten Pie; ¿Cuál es mi nombre…?, dels andalusos DA.TE DANZA i Little night d’Imaginart.
A més, com a novetat d’aquest any, hi haurà jornades destinades al públic professional. Durant tres dies s’oferiran Masterclass, conferències i debats oberts a artistes, productors i programadors amb la voluntat de generar un espai de relació, intercanvi i networking entre professionals del sector.
El Festival va ser creat a Sabadell per La Sala Miguel Hernández com aparador per a mostrar creacions artístiques de qualitat i de proximitat. És un referent per aquest sector artístic tan poc desenvolupat en el nostre país i enguany arriba a la seva 12 edició.