Els moviments independentistes actuals, a estudi

  • El CIEMEN organitza aquest trimestre la segona edició del curs ‘Món actual i independentisme’

VilaWeb
Redacció
16.01.2016 - 02:00
Actualització: 16.01.2016 - 22:18

Els moviments independentistes en cerca d’un estat propi no són minoritaris ni excepcionals, en el món actual. Des de la gran onada d’independències de la fi de la Guerra Freda, les tendències secessionistes han continuat vives en múltiples àrees del planeta i ara continuen manifestant-se ací i allà, com vol mostrar i demostrar el curs ‘Món actual i independentisme’, organitzat pel CIEMEN del 21 de gener al 7 d’abril a la seva seu de Barcelona.

Després de la primera edició, l’any passat, el curs proposa tant una introducció als conceptes teòrics més essencials comuna panoràmica general sobre aquests moviments, des del començament del segle XXI fins ara, a més de l’estudi aprofundit d’uns quants casos destacats d’Europa, el Llevant, l’Amèrica del Nord i l’Àfrica.

Les onze sessions del curs són impartides per David Forniès, cap de coneixement del CIEMEN i coordinador del diari digital Nationalia; Núria Franco-Guillén, docent i investigadora especialista en discursos sobre immigració i partits independentistes; Maria Rodó de Zárate, docent i investigadora especialista en moviments socials i geografies feministes; Marta Ter, investigadora especialista en Ucraïna, Rússia i el Caucas; Antoni Trobat, cap de relacions internacionals del CIEMEN, i Ricard Vilaregut, investigador en ciències polítiques.

Anteriorment al curs ‘Món actual i independentisme’, la veterana organització de defensa dels pobles sense estat i les llengües minoritzades d’Europa va preparar el 2013 un cicle semblant, amb el títol ‘Cap a una nova onada sobiranista?

Informació relacionada:

Entrevista amb Aureli Argemí (CIEMEN): ‘Catalunya té una gran responsabilitat en la construcció de la nova Europa dels pobles‘ (29-5-2013)

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor