29.10.2016 - 02:00
|
Actualització: 29.10.2016 - 14:19
Puré de moniato (dolç)
Ingredients:
4 moniatos
2 cullerades de sucre
50 g de mantega
suc d’una taronja
mel (opcional)
Elaboració:
Bullim els moniatos amb aigua uns 20 minuts pelats i tallats o els posem al forn (a 200º durant una hora). Un cop cuits, els escorrem, els posem en un bol i hi afegim dues cullerades de sucre i la mantega. Ho passem per la batedora i hi afegim el suc de la taronja, de mica en mica. El puré ha de quedar espès. Se serveix amb copes. L’hem adornat amb cireretes d’arboç. També es pot adornar amb taronja o amb unes cullerades de mel per sobre.
Puré de moniato (salat)
Ingredients:
2 moniatos grossos
30 g d’oli
1 porro
1 pastanaga
sal, nou moscada, pebre
1 formatget
Elaboració:
Sofregim el porro ben talladet amb l’oli dins d’una olla. Després hi afegim la pastanaga i el moniato a trossos. Posem aigua fins que cobreixi les verdures. Ho fem bullir fins que siguin cuites. Reservem una part d’aigua, afegim un formatget i ho passem tot per la batedora. Si queda gaire espès, afegim una mica d’aigua.
Xips de moniato
Ingredients:
(per quatre persones)
2 moniatos allargats i prims
oli abundant per fregir
Elaboració:
Tallem els moniatos ben fins amb la mandolina. Els posem amb aigua durant 15 minuts. Els escorrem i assequem amb paper de cuina. Els fregim amb oli abundant i ben calent. No és una cocció instantània, costa una mica més que les patates. Un cop fregits els moniatos, els assequem amb paper de cuina. Hi podem afegir una mica de sal.