09.08.2019 - 18:06
El Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona ha considerat aquest divendres que la batllessa, Ada Colau, és ‘l’única responsable’, juntament amb els seus aliats, de l’actuació policial contra la venda ambulant, un dia després de la detenció d’un manter a la Rambla, que l’organització veu inexplicable. Així ho ha dit el portaveu de l’entitat, Azyz Faye, en una roda de premsa amb el també membre del Sindicat Lamine Sarr, el membre de Sos Racisme Catalunya Cheikh Dramme i el representant de Dunia Kato Malamine Soly.
Faye ha assegurat que abans de les eleccions es van reunir amb Colau i el PSC per buscar solucions i que els van parlar de ‘projectes socials’, però ha lamentat que dos mesos després han canviat de discurs.
També ha criticat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, per dir que ‘no és permissible que un turista en arribar a Barcelona el primer que vegi sigui un manter’, i ha qualificat aquest discurs de racista.
Seguretat a Barcelona: més enllà de la manta
‘Inseguretat’
‘Són ells mateixos els que generen la inseguretat, són ells mateixos els que generen l’odi, la divisió d’aquesta societat’, ha manifestat en referència als polítics, i ha lamentat que els estan presentant com a criminals.
També ha indicat que en l’última reunió amb l’ajuntament van presentar les propostes perquè els manters puguin treballar i que els van respondre que ‘continuaran amb la repressió, amb la policia al carrer’, i que les seves propostes no es podran dur a terme perquè no tenen competències suficients.
Ha sol·licitat textualment a Colau que recordi d’on ve i les seves lluites per les quals moltes persones la van votar: ‘Això que està fent és una traïció respecte a aquestes persones.’ A més, ha advertit a l’alcaldessa que la situació pot empitjorar i que pot ‘arribar aquí de les seves vacances i trobar molts manters davant de l’ajuntament’, i ha demanat que els respectin.
Tractats com a ‘bestiar’ als CIE
Dramme ha insistit que la inseguretat ciutadana no la generen els manters, sinó la llei d’estrangeria, per la qual cosa ha demanat abolir o millorar aquesta norma, i ha criticat els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), en els quals es tracta els interns com a ‘bestiar’ per falta de drets i documentació.
Soly ha explicat que la detenció d’un manter aquest dijous els ha unit, ha defensat que cal acabar amb ‘aquestes barbaritats’, i ha apostat per solucions socials i basades en l’empatia.
Projectes
En la mateixa roda de premsa, Sarr ha explicat diverses propostes que el Sindicat va fer fa un any a l’Ajuntament per permetre que els manters deixessin el carrer i es posessin a treballar de manera regular, però que no van rebre cap suport.
Els projectes són una cooperativa de cultiu agroecològic, un d’impressió serigràfica, un basar d’artesania africana, una promotora cultural d’esdeveniments africans, una perruqueria, pesca local i de proximitat, costura sostenible i un restaurant de menjar africà.