Els fetus reaccionen a la veu materna via intravaginal a partir de les 16 setmanes

  • El fetus de més de 16 setmanes i que medeixen un mínim d'11 centímetres mouen la boca de manera exagerada quan senten la veu materna o una veu humana, que arriba a través d'un dispositiu intravaginal desenvolupat amb aquest objectiu, ha informat l'Institut Marquès de Barcelona aquest dimecres en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
15.06.2016 - 14:25

BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

El fetus de més de 16 setmanes i que medeixen un mínim d’11 centímetres mouen la boca de manera exagerada quan senten la veu materna o una veu humana, que arriba a través d’un dispositiu intravaginal desenvolupat amb aquest objectiu, ha informat l’Institut Marquès de Barcelona aquest dimecres en un comunicat.

En un estudi, presentat pel director científic de l’institut, Àlex García-Faura en un congrés a Holanda, es confirma que els nadons “no escolten les veus a través de l’abdomen i que només reaccionen quan els sons els arriben a través de la vagina”.

Per estudiar les reaccions del fetus s’ha utilitzat el dispositiu ‘Babypod’, que s’introdueix en la vagina com un tampó, es connecta al mòbil i permet fer arribar al fetus la veu de la mare o de qualsevol altra persona.

BENEFICIS DE LA MÚSICA

El treball, presentat durant el 25 Congrés Europeu de Medicina Perinatal que se celebra aquests dies a Maastricht (Holanda), s’emmarca en una línia d’investigació basada en els beneficis que produeix la música al començament de la vida d’un nadó.

Segons García-Faura, el fetus responen igual a totes les veus, però “la resposta és diferent quan es reprodueix música, ja que fa que s’activin circuits neuronals desencadenats d’emocions”.

INVESTIGACIONS FUTURES

Després de constatar que el 70% del fetus mouen només la boca quan se’ls parla i en canvi quan escolten música realitzen moviments més complexos, ara es plantegen estudiar si “els centenars de fetus que han estat estimulats durant la gestació, quan neixin seran capaços de reconèixer la veu dels seus pares”, ha explicat l’investigador.

A més, el nou reproductor de so també permet descartar la sordesa fetal i facilita fer les ecografies al provocar una resposta al nadó i així millorar la visió de les estructures fetals.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor