Els estudiants protesten a València per la ‘revàlida’ de batxillerat

  • Reclamen mantenir les Proves d'Accés a la Universitat, PAU

VilaWeb

Europa Press

07.10.2016 - 19:20
Actualització: 07.10.2016 - 19:44

Diversos centenars d’estudiants de secundària s’han concentrat a València per a expressar la seua inquietud sobre l’avaluació final de Batxillerat —la coneguda com a ‘revàlida’— que preveu la LOMCE i encara no s’ha definit amb el curs iniciat: ‘No sabem res i els professors tampoc: Què passarà amb nosaltres?’, s’han preguntat els alumnes, que han criticat la situació d”ansietat i indefinició’ que pateixen.

El col·lectiu reclama mantenir la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) a final de curs i exigixen una nova llei educativa que subbstitueixi la LOMCE.

Els centenars de joves —500 segons la policia i més de 1.000 segons els convocants— s’han concentrat al carrer Colom, davant de la Delegació de Govern, en una acció impulsada pels propis estudiants i que han recolzat desenes de professors, diversos sindicats i representants polítics.

Els estudiants portaven pancartes amb lemes com ‘Educació sense valors: societat sense futur’, ‘No sol els rics volen estudiar’, ‘Quan la injustícia es fa llei la revolta és un dret’, ‘Ens han tret tant que acabaran traient-nos la por’ o ‘Wert: menys toros i més educació’, recolzades amb xiulets, crits de ‘No a la LOMCE’ i llapis gegants.

La iniciativa va sorgir fa unes quantes setmanes a través de la Xarxa d’Instituts Valencians, una plataforma integrada per vint-i-vuit centres de secundària públics de les demarcacions de València i Castelló.

La seva intenció és continuar amb les reivindicacions durant les pròximes setmanes i sumar forces d’altres punt de l’estat. ‘No anem a parar’, ha manifestat una de les joves, Maria, que ha destacat que aquesta setmana la protesta va arribar a ser quart ‘trending topic’ en Twitter a nivell nacional i primer a la capital del Túria i a Barcelona, i ha avançat contactes de la Xarxa amb centres de Madrid, Catalunya i Galícia.

Aquesta portaveu ha subratllat que en la iniciativa ‘no hi ha cap ideologia predominant, ni partits ni sindicats’ i que, per aquesta raó, rebutgen ‘tots els símbols i qualsevol bandera: som estudiants que volem respostes i som protagonistes’.

 

En la mateixa línia, una professora ha denunciat que les ‘revàlides’ són unes proves externes que no han comptat amb l’opinió dels docents, que són els que estan en contacte diari amb els alumnes.

A la concentració també ha acudit la secretària d’Educació del PSPV, Immaculada Sánchez, que ha criticat la ‘indefinició brutal’ del model proposat pel govern i ha advertit que, aquest curs, els estudiants ‘s’han matriculat d’assignatures que no saben si se’n van a examinar’.

Plantegen ‘insubmissió’
Des de la Federació d’associacions de mares i pares d’alumnes de la demarcació de València (FAPA-València), la secretària general, Ester Concepción, ha apuntat que la LOMCE és ‘una forma més de fer guetos i separar als quals valen dels que no valen’. Per això ha dit que urgeix paralitzar-la i ha apuntat que podrien valorar la insubmissió davant de les proves. Considera que els governs autonomics haurien de ser més forts i fer-hi boicot.

Per part dels sindicats, el portaveu de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV, Pau Díaz, ha coincidit que la ‘revàlida’ tant obstaculitza als alumnes com qüestiona el treball dels docents. Per la seua banda, el Sindicat d’Estudiants ha advertit que ‘este és només un primer pas i el pròxim serà la vaga general d’estudiants, mares i pares que el Sindicat d’Estudiantes, al costat de la CEAPA, convoca per al 26 d’octubre, i a la qual vam cridar a participar als sindicats de docents’. ‘Necessitem un clamor al carrer, en els principals carrers de tots els punts de l’Estat, per dir revàlides no, LOMQE no, retallades no!’, ha expressat aquest col·lectiu.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor