12.03.2019 - 16:34
|
Actualització: 12.03.2019 - 16:35
Els docents funcionaris no-universitaris dels centres educatius públics estan cridats avui a les eleccions sindicals per escollir els representants que formaran part de les juntes de personal.
El cens total és de 80.887 professionals de l’ensenyament. Les eleccions s’emmarquen en un cicle que portaran 200.000 funcionaris a les urnes, que es va iniciar el 6 de març amb les del personal tècnic i administratiu de la Generalitat de Catalunya. En aquestes, la Intersindical-CSC va passar de quatre a trenta-cinc delegats i va empatar en la primera posició. Ahir, a més, es van celebrar les eleccions en el cos dels Mossos d’Esquadra.
En el cas de l’ensenyament, USTEC-STEs va ser la primera força en les darreres eleccions del 2015, amb 150 dels 344 del total de delegats. Un sindicat favorable a l’autodeterminació i que s’ha sumat a les vagues generals per a denunciar la repressió i el judici contra el procés.
El sindicat anarcosindicalista CGT també va treure un suport important (28 delegats), com també hi ha el sindicat ASPEPC – SPS (38 delegats), circumscrit a l’educació secundària.
En aquesta ocasió, a més, es presenta el sindicat republicà Intersindical-CSC en set dels deu serveis territorials, amb el suport de les entitats independentistes i afirma que té com a objectiu ‘materialitzar una nova correlació de forces, on els vells sindicats del règim de 78 retrocedeixin’. El cert és que CCOO va ser la segona força en les eleccions sindicals de fa quatre anys i juntament amb la UGT van sumar 117 delegats, un 34%.
Després de la sacesejada de les eleccions sindicals del 6 de març, on els dos sindicats majoritaris van passar del 48% el 2015 al 37% dels delegats, mentre hi havia un augment important de les forces sobiranistes. Està per veure si aquest comportament s’encomana també a l’ensenyament no-universitari.
El creixement dels sindicats republicans es mesura a les urnes