Els comuns (CatComú) estrenen logotip amb la forma de BComú i el color d’EnComúPodem

  • Catalunya en Comú ha presentat aquest dimarts les sigles del nou partit (CatComú) i el logotip, que combina la marca de BComú (les línies semicirculars concèntriques) amb la marca d'EnComúPodem (el degradat del vermell al morat).

VilaWeb
Redacció
27.06.2017 - 12:10

BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

Catalunya en Comú ha presentat aquest dimarts les sigles del nou partit (CatComú) i el logotip, que combina la marca de BComú (les línies semicirculars concèntriques) amb la marca d’EnComúPodem (el degradat del vermell al morat).

La secretària de comunicació, Elisenda Alamany, ha explicat en roda de premsa que aquesta imatge “recull el llegat de dues confluències guanyadores”, en referència a la qual governa l’Ajuntament de Barcelona amb Ada Colau al capdavant, i a la confluència liderada per Xavier Domènech que va guanyar dues vegades les eleccions generals a Catalunya.

El logotip té una línia menys que el de BComú, i la línia del centre forma una ‘c’, cosa que no té el logo dels ‘comuns’ de Barcelona, ja que la línia del centre té forma de ‘c’ invertida.

El degradat del vermell al morat és una fórmula que els ‘comuns’ ja van utilitzar amb EnComúPodem i que inclou el color morat de Podem, la formació la cúpula de la qual a Catalunya, liderada per Albano-Dante Fachin, va rebutjar entrar en el projecte, encara que sí ho van fer membres de la direcció estatal del partit, en una llista liderada per Jèssica Albiach i en la llista del propi Domènech.

“Amb el nou logo volem transmetre progrés, nova política i sobirania”, ha dit Alamany, que ha destacat que les paraules En Comú estan en negreta perquè volen ressaltar que recullen el millor de cadascuna de les formacions i tradicions de les quals són hereves.

També han decidit les seves noves sigles (CatComú) a través d’una votació en la qual han participat les 3.500 persones que es van inscriure en el projecte, van construir l’ideari i van definir el nom.

El nou logotip acaba amb la diferenciació entre els diversos colors dels partits que formaven les confluències –el verd d’ICV i el vermell d’EUiA– perquè la pretensió del projecte polític CatComú és superar el model de confluència electoral, per generar un subjecte polític estable “que el tot superi les parts”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor