18.11.2017 - 19:43
|
Actualització: 18.11.2017 - 21:37
Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida diuen que la pressió veïnal ha impedit que operaris de la neteja retiressin les plaques amb el nom de ‘plaça 1 d’octubre’. Membres dels CDR van penjar les plaques fa quinze dies a l’espai de davant del CAP del barri de Cappont, un dels escenaris de les càrregues policíaques del dia del referèndum.
Segons un testimoni dels fets i membre del CDR de Cappont, Roger Vilà, un dels treballadors l’empresa de neteja Ilnet els ha dit que tenia ordres de la paeria de netejar la paret i treure els cartells. Així i tot, no han acabat la feina i les plaques continuen als extrems de la plaça, que oficialment es diu Marquès de Leganés. El 4 de novembre, una setantena de veïns del barri van rebatejar de manera simbòlica la plaça i van demanar a la paeria que fes oficial el canvi de nom per a recordar les càrregues i els ferits que hi va haver en aquest lloc l’1-O.
L’ajuntament recorda que és el ple municipal que decideix els noms dels espais de la ciutat. ‘L’Ajuntament de Lleida és seriós i demòcrata i, quan una plaça té un nom, fins que el ple municipal acorda canviar-lo, s’ha de mantenir. La representació de la ciutadania l’exerceix el ple municipal’, han declarat fonts del consistori. Els CDR de Lleida han penjat al seu compte de Twitter un vídeo i diverses fotografies on es poden veure els operaris d’Ilnet intentant arrencar una de les plaques des de terra.
Davant les protestes dels veïns els operaris d'Ilnet han hagut de desistir i les plaques segueixen donant nom a la plaça 1-O. [2/4] pic.twitter.com/LIJEEwjmXi
— CDRs de Lleida (@CDRsLleida) November 18, 2017
Vilà ha explicat que finalment han desistit, arran de les protestes dels veïns i després d’haver trucat als responsables de l’empresa concessionària de la neteja. Justament, aquestes plaques van ser pintades fa una setmana amb els colors de la bandera espanyola i membres del CDR de Cappont les van acabar de netejar ahir. La placa que sí que ha desaparegut és la que s’havia col·locat a l’entrada del CAP en record de les persones que havien patit la violència policíaca l’1-O i que també havia estat pintada.