27.09.2018 - 08:15
|
Actualització: 27.09.2018 - 15:04
Un centenar d’activistes dels CDR s’han encadenat per a blocar l’entrada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Entre els qui protestaven, hi havia el diputat de la CUP Carles Riera. L’acció ha servit per a denunciar la repressió contra alguns dels CDR que van fer una protesta semblant el 23 de febrer. Concretament, la fiscalia demana presó per a onze activistes dels catorze que van ser detinguts.
En un comunicat, els CDR han recordat que l’acció del febrer passat no va ser violenta i pretenia ‘denunciar la repressió rebuda’ després de l’1-O. Cap a les set del matí, un grup de persones s’han assegut a l’escala de l’entrada del tribunal. Agents dels Mossos d’Esquadra s’han col·locat entre els manifestants i la porta d’entrada. Uns altres membres de la policia catalana retiren d’un en un els concentrats, que no hi ofereixen resistència.
En un text publicat a les seves xarxes socials, els CDR fan una crida a concentrar-se a les portes del TSJC. ‘La millor solidaritat amb les persones encausades i detingudes –diuen– és que siguin milers els possibles encausats i detinguts, perquè no tenen prou presons per tancar-nos a tots.’ Així mateix, amb l’acció d’avui volen recordar el 43è aniversari de l’afusellament de José Luis Sánchez-Bravo, Ramón García Sanz, José Humberto Baena, Juan Paredes Manot ‘Txiki’ i Ángel Otaegui.
ATENCIÓ! TOTHOM AL TSJC!
Fa més de 7 mesos que els #CDRenXarxa vam fer una acció NO violenta al #TSJC per denunciar la repressió rebuda.
La fiscalia demana presó per a 11 de les 14 companyes que van ser detingudes, per això avui tornem a fer-ho!
#27S #TornemAlTSJC pic.twitter.com/1pTu0FtOdt
— CDR Catalunya #RevoltaPopular 🔥 (@CDRCatOficial) September 27, 2018
Els activistes han arribat al TSJC abans de les vuit del matí i s’han assegut a l’escala que dóna accés al tribunal. Agents dels Mossos d’Esquadra els han encerclats i han començat a desallotjar-los cap a tres quarts de nou. Els manifestants havien desplegat una pancarta que deia: ‘Quan la injustícia és llei, la desobediència és un dret.’ També criden ‘Llibertat encausats 23-F’ i ‘Fora fora fora la injustícia espanyola.’
Vegeu ací imatges de la protesta:
‘23-F, aturem el cop d’estat’
El dia 23 de febrer proppassat, a les vuit del matí, els CDR, Arran, CUP, SEPC i Alerta Solidària havien convocat una protesta davant la Generalitat amb el lema ‘Aturem el cop d’estat’. Però una hora abans, a les set, unes dues-centes persones van anar a fer un esmorzar popular a la plaça de Catalunya, on hi havia una acampada independentista. Els manifestants van anar cap al passeig de Lluís Companys, i a les 7.45 van arribar davant el TSJC.
Allà, un grup de manifestants, entre els quals hi havia els 11 acusats per desordres públics, van tancar les portes de l’edifici i les van encadenar. Es van asseure davant la porta i es van lligar entre ells i a les columnes exteriors de l’edifici. Uns altres manifestants van asseure’s a l’escala d’accés i van desplegar diverses pancartes amb lemes com ‘23-F, aturem el cop d’estat’ o ‘És l’hora del poble’. També es va distribuir un manifest titulat ‘23-F, aturem el cop d’estat, prou repressió’ on es deia que volien blocar el TSJC.
Un altre grup de manifestants va fermar amb cadenes una porta lateral de l’edifici i uns altres concentrats van tallar el trànsit al passeig de Lluís Companys, ben bé davant l’edifici judicial. Tot i els requeriments dels Mossos, els concentrats no van voler desblocar l’accés, cosa que van poder fer els agents cap a les nou.
Uns altres manifestants van intentar, sense èxit, superar la línia policíaca que acordonava l’edifici per sumar-se a la resta de concentrats de la porta. Tot seguit, els concentrats es van asseure davant el cordó policíac situat davant el TSJC tot tallant el passeig de Lluís Companys i els agents els van treure d’un en un.
Cap a les 10.15 el carrer va ser reobert i els manifestants van restar darrere les tanques que es van situar a la vorera de davant del TSJC, per garantir-hi l’accés per l’entrada principal.