04.02.2023 - 18:46
|
Actualització: 04.02.2023 - 21:46
Després d’un judici de tres setmanes, el propietari de Tesla, Elon Musk, ha estat absolt d’un presumpte delicte de frau borsari arran d’unes publicacions que va fer a Twitter el 2018 en què afirmava disposar dels fons necessaris per retirar l’empresa de borsa, un fet que no va succeir mai.
Dos anys abans de convertir-se en conseller delegat de Twitter, Musk va fer unes publicacions a la xarxa en què afirmava estar considerant treure Tesla de la borsa perquè disposava d’una font de finançament assegurada. En una altra piulada, el sud-africà digué que el suport dels inversors estava confirmat i que l’operació tan sols depenia del veto dels accionistes.
Arran d’aquestes publicacions, els accionistes de Tesla van presentar una demanda contra Musk, Tesla i el consell d’administració de l’empresa per les pèrdues ocasionades per les afirmacions de l’empresari a Twitter, com també pels missatges a la xarxa en què afirmava que el finançament estava assegurat, quan no ho estava.
Durant el judici, el magnat va al·legar que tenia l’objectiu d’aconseguir finançament d’un fons d’inversió d’Aràbia Saudita per a retirar l’empresa de la borsa, i que, per tant, els seus missatges a Twitter només eren per a informar els inversors de les seves intencions. L’advocat de Musk va dir que els missatges de Twitter eren tècnicament inexactes, però que no es poden titllar de frau.
D’altra banda, l’advocat dels inversors va dir que Musk no podia tenir un acord ferm amb el fons d’inversió perquè tan sols havia mantingut una reunió de quaranta-cinc minuts amb el líder del fons saudita a una fàbrica de Tesla del 31 de juliol de 2018, una reunió de la qual no existeix cap documentació escrita.