01.09.2022 - 14:39
|
Actualització: 01.09.2022 - 16:12
TV3 enceta dilluns vinent la temporada 2022-2023 amb algunes cares noves i una renovació d’espais. Una de les novetats principals de la temporada serà Zona Franca, un ‘late show’ de dilluns a dijous a la nit presentat per Joel Díaz. L’espai abordarà àmbits tan diversos co”Mantindrem l’aposta per l’entreteniment i volem multiplicar els continguts transversals, seguint l’estela d”Eufòria'”m l’espectacle, la cultura, la política i l’esport. El programa anirà més enllà de la primera pantalla i estarà abocat a les xarxes i a internet, on generarà contingut nadiu, des d’un canal de Twitch fins a continguts específics per a Instagram o Twitter.
El divendres, que no s’emetrà Zaona Franca, TV3 estrenarà Tot són problemes, un programa d’humor presentat per Patrick Urbano, Serapi Soler i Juliana Canet, que convidarà diversos famosos per parlar dels problemes quotidians en clau de comèdia. L’estrena serà el 9 de setembre.
Les nits de dissabte s’estrenarà Col·lapse, un ‘talk show’ amb música i humor que presentarà Ricard Ustrell.
Quanta guerra! serà la nova aposta a cavall entre el documentari i l’entreteniment, que comptarà amb cinc capítols de divulgació històrica sobre la Guerra del 36-39. Presentat per Eloi Vila, els protagonistes de la sèrie són Andreu Buenafuente, Albert Om, Beth Rodergas, en Peyu i Natza Farré, i tots cinc fan un viatge físic i emocional cap al passat. Incidents també serà un nou espai els quatre dilluns de setembre per entendre el teatre des d’un altre punt de vista, una idea d’Andreu Buenafuente dirigida per Enric Cambray, i Una de les nostres, una aposta per l’esport femení emergent.
Tot es mou passa al matí i Planta baixa a la tarda
Els Matins tornarà a la graella a partir de les vuit del matí amb Ariadna Oltra al capdavant. Tot es mou, amb Helena Garcia Melero, ocuparà la franja que fins ara tenia el Planta baixa, que passa a la tarda i conduirà Agnès Marquès.
Un dels pals de paller de TV3, els informatius, mantenen les cares de l’anterior temporada. Al migdia, Núria Solé repeteix lideratge al TN comarques; Xavi Coral i Raquel Sans fan tàndem al TN migdia; Toni Cruanyes continua al capdavant del TN vespre, i Ramon Pellicer i Cristina Riba conduiran una temporada més el TN cap de setmana.
En aquest sentit, el nou director de TV3, Sigfrid Gras, ha explicat que la programació de la temporada s’encara a la “televisió del futur”, en un moment en què mantenen el lideratge de la cadena. “Mantindrem l’aposta per l’entreteniment i volem multiplicar els continguts transversals, seguint l’estela d’Eufòria, ha precisat. L’objectiu, ha afirmat, és captar “nous públics”.
Retorn de programes d’èxit
La televisió pública incorpora a la graella una nova temporada de l’exitós El foraster, on Quim Masferrer que visitarà Verges (Baix Empordà), el barri tarragoní del Serrallo, Vilanova de Sau (Osona), Vilaller (Alta Ribagorça), la Vall de Bianya (Garrotxa), l’Ametlla de Merola (Berguedà) i Pratdip (Baix Camp). També torna el concurs reality Persona infiltrada, amb Marta Torné al capdavant, que augmentarà la dificultat per a les famílies en una quarta temporada en què, entre els convidats, hi haurà cares conegudes com Àngel Llàcer, Manu Guix, Beth, Sílvia Marsó, Eloi Cordomí, Bibiana Ballbè o Xavier Graset. El programa tornarà a repartir 5.000 euros a cada edició.
TV3 també estrena aquesta tardor la sisena temporada del programa satíric d’actualitat Està passant, presentat i dirigit per Toni Soler, que arribarà als 1.000 programes i comptarà amb la incorporació de la periodista Mayka Navarro, entre altres novetats. S’emetrà de dilluns a divendres a les 20.15 hores. A partir del novembre, també s’emetran quatre nous capítols de Crims, de Carles Porta.
Amb la temporada 2022-23 també arrencarà la sisena temporada de Joc de Cartes, amb una imatge renovada i algunes novetats. Així, incorporarà el Plat estrella, que Marc Ribas triarà en cada programa. De tots els plats que es tastin en cada capítol, n’escollirà el seu preferit, aquell plat que cuidi més l’equilibri entre tots els ingredients, que identifiqui el territori i que es pugui replicar més fàcilment. El restaurant que l’hagi elaborat s’endurà 0,5 punts més a la nota final. Amb la sisena edició tindrà tretze capítols i un programa resum, en què es visitaran 52 restaurants.