18.10.2020 - 11:27
|
Actualització: 18.10.2020 - 11:48
El xef Xavier Pellicer ha mostrat el seu rebuig a la mesura de tancar bars i restaurants presa per la Generalitat aquesta setmana a causa de la pandèmia de coronavirus. Al programa FAQS de TV3 ha lamentat que el sector torni a estar com el mes de març. ‘El col·lectiu està preocupat, perquè hem seguit totes les pautes, hem estat obedients’, ha dit. ‘Tenim telèfon, nom i adreça de cada client, els acompanyem a taula amb mascareta, tenim l’hidrogel, els clients es posen la mascareta per anar al bany… Hem seguit les pautes.’
Pellicer ha criticat especialment el poc marge de temps que ha tingut el sector de la restauració per a tancar: ‘L’empatia passaria per marcar unes pautes i explicar les coses amb un cert temps. Hauré de pagar factures de menjar, que hauré de congelar. Podrien haver deixat tancar el dissabte a les dotze de la nit. Quaranta-vuit hores dóna un marge perquè la gent s’organitzi i no hagi de donar, congelar o llançar el menjar.’
També ha defensat que ‘la norma generalitzada és injusta’ perquè ‘els bars són un tipus de negoci i els restaurants un altre’ i ha retret al govern que no s’hagin anunciat unes mesures d’ajuda en anunciar la decisió de tancar bars i restaurants. ‘El sector està molest i dolgut’, ha afegit. ‘Enguany he tancat sis mesos i tinc tretze famílies que depenen del meu negoci.’
El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha contestat que la decisió s’ha pres ràpidament perquè ‘venia d’un cap de setmana’. ‘El ritme d’ingressos a les UCI està adquirint uns matisos vertiginosos’, ha explicat.
“El col·lectiu està una mica preocupat. Hem seguit totes les pautes, hem estat obedients i ens tornem a trobar al mes de març: tancats” Xavier Pellicer, xef #FAQSstantibusTV3 ▶️ https://t.co/RWwhhGEI3o pic.twitter.com/OQa1bnbq5U
— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) October 17, 2020
“He pres totes les mesures: portem mascareta, hidrogel, tinc nom i adreça de tots els clients. La norma generalitzada de vegades és poc justa: bars i restaurants són negocis diferents ” Xavier Pellicer, xef #FAQSstantibusTV3 ▶️ https://t.co/RWwhhGEI3o pic.twitter.com/tSUDqUopPI
— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) October 17, 2020
“L’empatia també passaria per explicar les coses amb un cert temps. 48 hores dona un marge perquè la gent s’organitzi i el restaurador no hagi de llençar el menjar” Xavier Pellicer, xef #FAQSstantibusTV3 ▶️ https://t.co/RWwhhGEI3o pic.twitter.com/mYgvZdJImy
— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) October 17, 2020
“Al restaurador no se li pot fer això i no tenir unes mesures d’ajuda presentades” Xavier Pellicer, xef i propietari del restaurant Xavier Pellicer de Barcelona #FAQSstantibusTV3 ▶️ https://t.co/RWwhhGEI3o pic.twitter.com/FG3f6VL4xg
— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) October 17, 2020
“Ens venia d’un cap de setmana; el ritme d’ingressos a les UCI està adquirint uns matisos vertigionosos” @mramentol, secretari general de @salutcat #FAQSstantibusTV3 ▶️ https://t.co/RWwhhGEI3o pic.twitter.com/PklpI4467W
— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) October 17, 2020
“Ens venia d’un cap de setmana; el ritme d’ingressos a les UCI està adquirint uns matisos vertigionosos” @mramentol, secretari general de @salutcat #FAQSstantibusTV3 ▶️ https://t.co/RWwhhGEI3o pic.twitter.com/PklpI4467W
— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) October 17, 2020