13.12.2024 - 11:01
|
Actualització: 13.12.2024 - 11:36
El videojoc Neva, la nova creació dels desenvolupadors catalans Nomada Studio, ha guanyat el premi a millor joc d’impacte social als prestigiosos The Game Awards, els més reconeguts del sector. D’aquesta manera, repeteix l’exitós camí iniciat el 2019 per Gris, el primer videojoc de l’estudi català, que es va emportar la mateixa distinció. Neva és la segona creació de l’equip barceloní, estrenat el 15 d’octubre a les principals plataformes de la mà de Devolver Digital. La història posa el focus en l’Alba, una protagonista que emprèn un perillós viatge acompanyada d’una lloba en un títol que reflexiona sobre les relacions dels progenitors amb els seus fills.
El videojoc català s’ha erigit en guanyador en una categoria que fa valdre la reflexió amb un missatge social i s’ha imposat a projectes com Closer the Distance (Osmotic Studios), Indika (Odd Meter), Life is Strange: Double Exposure (Deck Nine/Square Enix), Senua’s Saga: Hellblade II (Ninja Theory) i Tales of Kenzera: Zau (Surgent Studios). Nomada Studio també estava nominat a la categoria de millor joc independent i millor direcció d’art, dues estatuetes en forma d’àngel que finalment no ha aconseguit.
En una gala que ha tingut lloc al Microsoft Theater de Los Angeles, el cofundador de Nomada Studio, Adrian Cuevas, ha afirmat que el Game Award pertany al conjunt de l’equip i a tots els que l’han fet possible. Alhora, ha fet una menció especial a Devolver Digital, recordant que van ser els primers a creure en ells i que espera poder-hi fer moltes més coses en un futur. “Finalment, gràcies també als jugadors, és sorprenent veure com els ressonen les històries i ens encanta veure com gaudiu”, ha conclòs Cuevas.
Un segon treball precedit per l’èxit de Gris
Neva és el segon joc fet per Nomada Studio, un estudi amb seu a Barcelona que el 2018 es va donar a conèixer internacionalment gràcies a l’èxit de Gris. El seu darrer títol recupera la mateixa línia artística, però fa un salt endavant pel que fa a l’acció proposada, amb les habituals plataformes i trencaclosques però, també incorporant com a novetat els combats. D’aquesta forma, els jugadors viuen l’aventura a través de l’Alba, una jove que està acompanyada de la Neva, una lloba amb qui haurà de demostrar molta complicitat per afrontar tot el que els espera plegades. De fet, el títol del joc és també el nom d’aquest personatge de quatre potes.
Si a Gris l’estudi va voler parlar de la superació d’un dol, en aquesta ocasió s’aborda el concepte de les relacions entre pares i mares amb els fills. En una entrevista a l’ACN, Conrad Roset, un dels integrants de Nomada Studio, explicava: “No deixa de ser una metàfora d’algú que va creixent al principi, que l’has de protegir, i que després acaba invertint els rols”. Una idea que segons ell venia lligada amb el naixement del seu primer fill, ara fa sis anys. També recordava que Gris va ser un joc molt petit comparat amb Neva, en el qual van estar treballant gairebé tres anys i mig amb prop d’una trentena de persones.
Entre les principals complicacions, Nomada Studio ressaltava que hi havia el combat, el qual volien que fos complex i interessant. Un altre dels reptes eren els mateixos personatges, un d’ells no jugable: la Neva, que s’havia de moure de forma natural i anar creixent a mesura que s’anava avançant en la trama. Pel que fa al procés creatiu, Roset explicava que va arribar a omplir una quinzena de llibretes de dibuixos i esbossos, tot plegat per crear una narrativa que continuarà donant molta importància a la música i l’art, tal com ja es va fer amb Gris.