26.12.2019 - 20:59
|
Actualització: 27.12.2019 - 08:54
En el concert tradicional de Sant Esteve, interpretat pels cors de l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana de Barcelona, s’han tornat a convertir en un element de reivindicació per la llibertat dels presos polítics. El públic i els cantaires han mostrat estelades, llaços grocs i una pancarta del Tsunami Democràtic. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assistit al concert.
Magnífic Concert de Sant Esteve de l’Orfeo Català, moment brillant ha estat la interpretació de l’himne de Catalunya i el poble ha clamat per la llibertat, per la democràcia i per la proclamació del poble Català, que pasa que aquesta gent no escolta. #torredembarra pic.twitter.com/CQa981lWVK
— Rosa Maria Guasch (@Rosaguasch51) December 26, 2019
Gran Concert de Sant Esteve, amb quatre composicions que s’han estrenat avui i el públic, al final, dempeus, cridant Llibertat i Independència. Gràcies Orfeó Català! pic.twitter.com/nJbzXz39Tk
— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) December 26, 2019
Com cada any, ‘El cant de la senyera’ ha estat la guspira que animat els crits de llibertat entre el públic, que han fet aparèixer desenes d’estelades. Amb ‘Els segadors’, que s’ha interpretat just després, el públic i els cantaires han esdevingut un clam per la independència.
Un any més, un clam per la independència, la llibertat dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades. 📣
Imatges del concert de Sant Esteve de l'Orfeo Català al Palau de la Música. #TsunamiDemocràtic
Drets, llibertat i autodeterminació! 🌊 pic.twitter.com/Jl8K2mzqPH
— Tsunami Democràtic (@tsunami_dem) December 26, 2019
El repertori d’enguany ha comptat amb peces internacionals, tradicionals catalanes, així com amb quatre estrenes han bastit un repertori que ha buscat l’alegria, l’emoció i la reflexió del públic. Els artífexs del concert també han aprofitat que moltes de les cançons parlen del camí cap a Betlem per visualitzar el drama dels refugiats a la Mediterrània.
Del 1913 ençà
El concert de Sant Esteve, que es canta del 1913 ençà, és cada any un dels actes més importants del Palau i un dels concerts nadalencs amb més tradició d’Europa. En aquests cent cinc anys d’història, s’ha deixat de fer molt poques vegades, per circumstàncies excepcionals com ara la guerra de 1936-1939, la primera postguerra, la gran nevada del 1962 i la reestructuració del cor.