29.05.2017 - 14:13
VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha confirmat la suspensió cautelar del requeriment efectuat per la Conselleria de Sanitat a l’empresa Ribera Salut perquè esta li entregara contractes i factures amb proveïdors pertanyents al període de vigència de la concessió sanitària subscrita per les dos entitats.
La sala desestima així el recurs de reposició presentat per la Generalitat contra la interlocutòria del tribunal que va deixar en suspens el requeriment del director general de Recursos Humans i Econòmics de la Conselleria de Sanitat dirigit al gerent de Ribera Salut, el passat 26 de novembre, exigint la citada documentació, en el termini de 15 dies, després de la publicació en diversos mitjans de comunicació d’informacions sobre la causa que se seguix en un jutjat d’Instrucció per descomptat cobrament de comissions als proveïdors de material sanitari.
Referent a açò, en una resolució facilitada pel TSJCV, la sala subratlla que de tractar-se d’un concessionari d’un servici públic “no permet que per una notícia de premsa puga sol·licitar documentació de diversos hospitals i proveïdors de Ribera Salut durant nombrosos anys”.
En esta línia, afig que davant la possible existència d’unes diligències prèvies obertes en un Jutjat d’Instrucció, la interlocutòrida que aporta la Generalitat Valenciana per a argumentar la seua sol·licitud “no aclarix ni el motiu de la investigació ni l’abast (…) ni ens diu quin delicte s’està perseguint, ni tan sols que l’acció es dirigix contra Ribera Salut”.
NO HA POSAT EN RELLEU CAP ERROR
La resolució recorda, finalment, que el jutjat d’Instrucció té potestat per a sol·licitar la documentació que estime oportuna.
Segons els magistrats de la secció cinquena, per a estimar un recurs de reposició, el recurrent ha de destacar l’error de la resolució recorreguda i afig que “examinat el recurs no veiem que la Generalitat pose en relleu l’error que ha comès esta sala en la resolució recorreguda”.
El tribunal, en una interlocutòria contra la qual cap recurs davant el Suprem, reconeix que la Generalitat Valenciana té la facultat d’interpretació i inspecció davant un servici públic i reitera que no posa cap objecció a esta intervenció “amb una base justificada”. No obstant açò, detalla que en tractar-se d’un concessionari d’un servici públic “no permet que per una notícia de premsa puga sol·licitar documentació de diversos hospitals i proveïdors de Ribera Salut durant nombrosos anys”.
En el seu recurs, l’administració al·legava la noció de servici públic per tractar-se d’una concessió administrativa; la facultat d’inspecció sobre els servicis públics de la Llei de Contractes del Sector Públic i l’existència de la investigació judicial. Referent a açò, recorda la sala que d’existir eixa investigació, el jutjat té potestat per a demanar la documentació oportuna i afig que d’acord amb la Llei d’Enjudiciament Criminal, la intervenció de l’administració estaria “vedada” davant l’existència d’un procés penal.