04.09.2017 - 16:01
El seu nou director, Guido Torlonia, es proposa “obrir fronteres” per arribar a més gent
BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)
El teatre Akadèmia de Barcelona representarà en la temporada 2017/2018 –la primera amb Guido Torlonia de director artístic– obres de Henrik Ibsen i Ingmar Bergman i acollirà l’estrena mundial de ‘Link Link Circus’, de la italiana Isabella Rossellini, coproduït pel teatre, i ‘Sin Fronteras’, de Workcenter Studio in Residence.
Torlonia ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que la temporada és de transició, i ha treballat juntament amb l’antiga directora, Mercè Managuerra, per mantenir les propostes que ja estiguessin tancades, però intentant donar-li un punt més personal, i s’ha proposat “fer que el teatre es conegui una mica més, ja que és un teatre petit i no és molt conegut”.
Per a això ha volgut “obrir fronteres”, amb espectacles com ‘Sense fronteres’ –que farà la seva estrena mundial a Barcelona, del 29 de novembre al 10 de desembre– creat per Workcenter Studio in Residence d’Itàlia, amb intèrprets de set nacionalitats i que transcorre en una ONG després del terratrèmol del 2010 a Xile.
Serà la primera vegada que el nord-americà Thomas Richards dirigirà una obra en castellà, qui ha dit de l’obra: “Explora fins a quin punt podem ser transformats pel nostre propi sofriment”.
ESTRENA MUNDIAL DE ‘LINK LINK CIRCUS’
El director de la sala dirigirà al març ‘Link Link Circus’, d’Isabella Rosellini, qui després de fer curts sobre el sexe dels animals, explorarà “el seu comportament i intel·ligència quan s’acostumen a viure amb les persones” en una producció italiana en la qual ha participat el teatre Akadèmia i que s’estrenarà a Barcelona abans del seu gira mundial.
Al desembre el mateix Torlonia dirigirà un espectacle que ha ideat al costat de Ludovica Damiani pels 20 anys de la mort del director italià Giorgio Strehler en forma de recital i que interpretaran diferents parelles: Mario Gas i Carme Elias -que li ha descrit com “el referent” de la seva generació–, Mario Gas amb Marisa Paredes i Carlota Olcina amb Pol López.
Al febrer la companyia La Salamandra, en residència en el teatre, representarà ‘Espectres’, de Henrik Ibsen, en el qual segons la seva directora, Loredana Volpe, “l’ambient gèlid impossibilita el goig de viure, perquè la llum és necessària per a cos i ànima”.
A l’abril mostraran ‘Sis escenes d’un matrimoni’ que el cineasta Ingmar Bermann va crear en forma de sèrie de televisió, que va tenir la seva versió cinematogràfica i que ara Marta Gil i Albert Tola han adaptat al teatre i que Gil ha descrit com “un viatge introspectiu de la parella, de la forma de relacionar-nos i de com ens necessitem i cerquem seguretat i protecció”.
Al juny faran el II Festival de Mikro Teatre i els guanyadors de la primera edició, la companyia A3, mostraran entre el 25 d’octubre i el 19 de novembre ‘Yes, potser’, de Marguerite Duras, que la seva directora Andrea Segura ha definit com una tragicomèdia sobre l'”estupidesa infinita de l’ésser humà” mitjançant una crítica a l’imperialisme americà durant la guerra del Vietnam.
REPOSICIÓ DE ‘YERMA’
També reposaran al gener ‘Yerma’, de Federico García Lorca, després de l’èxit de crítica i públic que el director de la sala assegura que va tenir la temporada passada, i que el seu director, Marc Chornet, ha assegurat que serà una producció idèntica a l’anterior.
La temporada començarà amb ‘Oklahoma’, una producció que ja es va poder veure en el Grec Festival 2017, creada per la companyia Dei Furbi amb textos de Kafka, Lewis Carroll, Pirandello i Calderón de la Barca, i que es representarà del 20 de setembre al 15 d’octubre.