El TC denega a la Generalitat l’intent d’evitar el trasllat a l’Aragó de les obres d’art en litigi

  • Ara s'ha d'esperar la resolució del jutjat d'Osca sobre el recurs de revisió que hi va presentar la Generalitat

VilaWeb
ACN
30.06.2016 - 15:30
Actualització: 01.07.2016 - 07:30

S’esgoten les opcions per a evitar el trasllat a l’Aragó de les 97 obres d’art del monestir de Sixena en litigi que es troben al Museu de Lleida i al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Ara el Tribunal Constitucional  espanyol ha refusat l’incident d’execució presentat per la Generalitat per a aturar el lliurament provisional. Tanmateix, encara resta pendent una decisió: el jutjat de primera instància i instrucció número 1 d’Osca ha de resoldre el recurs de revisió contra el decret del mateix jutjat que fixa el 25 de juliol com a data de trasllat provisional dels béns. El govern continua defensant que no es pot executar cap trasllat dels béns, perquè la resolució no es pot considerar ferma fins que no s’hagi resolt el recurs presentat a l’Audiència d’Osca contra la nul·litat de les vendes establerta pel jutjat d’Osca. A més, la decisió de l’Audiència d’Osca, que fa referència al trasllat definitiu, encara podria ser objecte de recurs al Tribunal Suprem espanyol.

Pendents del recurs presentat al jutjat d’Osca
En el recurs de revisió presentat per la Generalitat al jutjat d’Osca s’insisteix en la falta de fermesa de la resolució d’aquest jutjat i en la vulneració de les competències de la Generalitat en matèria de patrimoni. S’hi detalla que els béns ja es troben des de fa dècades custodiats per una administració pública i que no hi ha cap raó que impedeixi de mantenir aquesta custòdia fins a la resolució definitiva del litigi.

Així mateix, la Generalitat diu en el recurs que resulta incomprensible la mesura acordada per aquest jutjat de traslladar les peces a un immoble privat no protegit i custodiat per terceres persones alienes a aquest litigi, sense esperar el resultat de les resolucions judicials. I s’afegeix encara que el lliurament precipitat dels béns podria tenir efectes perniciosos perquè faria inviable el reconeixement a favor de la Generalitat que en el seu dia pogués determinar un tribunal superior.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor