10.06.2016 - 02:00
El Tast a la Rambla és una invitació oberta a tots els barcelonins a descobrir la gastronomia de la ciutat. El reclam és poder degustar plats d’alta cuina dels cinquanta restaurants i pastisseries més bons de Barcelona per quatre euros fins diumenge.
Aquestes jornades gastronòmiques tenen tres pilars: la cuina d’autor, les tapes i la pastisseria. I enguany n’estrenen un altre: els entrepans de Barcelona. En la categoria de la cuina d’autor es podrà tastar, per exemple, arròs verd d’espinacs amb bolets, verdures de primavera i iogurt fet al Petit Comitè, el restaurant d’un cuiner estrella, Nandu Jubany. Pel que fa les tapes, n’hi haurà de cuina tradicional, com ara el pop rostit amb cansalada i les mandonguilles de secret ibèric i vedella de Girona amb romesco, i de contemporànies, com el gaspatxo de cireres biodinàmiques del Penedès o el chimichurri picant i quinoa vermella.
En la secció de pastisseria, es destaquen el minikrönuts amb maduixes naturals, nabius i gerds, i una selecció de motxis, els pastissets d’arròs japonesos. Finalment, en la nova categoria s’ofereix un ventall d’entrepans molt diversos que van des dels de pollastre, cansalada viada, guacamole, ruca, mussolina de tomàquet sec i emmental, fins als de xai del Pallars especiat a l’estil hindú.
Una novetat d’enguany és que es podran tastar tapes, plats i entrepans elaborats amb tècniques contemporànies, gràcies a la Targeta Tast, la nova eina de pagament carregable.
Però les jornades gastronòmiques van més enllà del gust. Els Amics de la Rambla també organitzen fins demà tallers a l’auditori de l’Arts Santa Mònica, amb demostracions de cuina en directe en què intervindran els millors xefs de Barcelona. S’hi pot aprendre la tècnica dels fumats, conèixer la història de la cervesa i tastar vermuts. Així mateix, s’estrenarà l’escenari Estrella Damm, que oferirà tallers d’entrepans creatius, classes de ‘tiratge’ de cerveses i actuacions musicals.