21.03.2016 - 15:13
|
Actualització: 21.03.2016 - 15:15
El Tribunal Suprem assumirà la causa contra l’ex-conseller de Presidència i actual diputat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, per la consulta del 9-N. En canvi, no es farà càrrec de tot el cas i ha enviat de tornada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la resta de l’expedient –que afecta l’ex-president de la Generalitat Artur Mas; l’ex-vicepresidenta Joana Ortega i l’ex-consellera d’Ensenyament, Irene Rigau- fins que es resolguin els continguts de l’exposició.
La setmana passada, el magistrat del TSJC que instrueix la causa del procés participatiu del 9-N va acordar enviar tota la causa al Suprem i va al·legar que la instrucció no es podia dividir perquè els fets atribuïts a Homs no poden escindir-se dels fets comesos per Mas, Ortega i Rigau. Homs, que té la condició d’aforat, només pot ser investigat pel suprem, fet que ja es pot donar a partir d’ara. En el cas que es dissolguessin les Corts per anar a noves eleccions generals, seguiria sent aforat.
En la providència, el Tribunal Suprem afirma que només se li haurà d’enviar el testimoni del què consideri d’especial rellevància en les diligències en relació amb el contingut de l’exposició. En aquest sentit, l’alt tribunal recorda que se li ha d’enviar la documentació traduïda al castellà. D’altra banda, en la mateixa providència es nomena el president de la Sala II Manuel Marchena com a ponent.
La fiscalia, que en aquest cas havia reclamat separar la causa, va demanar el febrer passat que s’investigués Homs en considerar que hi havia indicis de delicte en el fet que sostingués en una carta enviada a l’empresa informàtica T-Systems que no hi havia cap impediment per seguir endavant amb el procés participatiu tot i la suspensió per part del Tribunal Constitucional el 4 de novembre.