El SonarPlanta fon llum i moviment en un espectacle immersiu d’art digital

  • Proposa una experiència 3D sense ulleres virtuals ni dron en escena

VilaWeb
Redacció
14.06.2017 - 14:51

Proposa una experiència 3D sense ulleres virtuals ni dron en escena

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

La instal·lació SonarPlanta, impulsada pel Festival Sónar i la Fundació Sorigué, proposa aquest any un espectacle que fon llum i moviment en un espai monumental interactiu i immersiu d’art digital creat pel tecnòleg-creatiu japonès Daito Manabe, al costat del seu estudi Rhizomatiks, ha destacat el codirector del festival, Enric Palau.

Sota el títol de ‘Phosphere’, la peça està formada per una arquitectura híbrida robotitzada en la qual miralls sincronitzats, màquines de fum, feixos de llum i 24 projectors de vídeo es conjuguen per construir una experiència espacial inèdita, hereva de llenguatges de la dansa contemporània i la ‘projection mapping’.

“La llum és la protagonista d’aquest espectacle que no necessita ulleres en 3D ni dron”, ha subratllat el japonès, que ha proposat el públic una nova forma d’experimentar la realitat en tres dimensions i a través del propi cos.

Amb aquesta obra, la més immersiva de les quatre edicions del SonarPlanta, Manabe vol anar més enllà de la visualitat de l’art i proposar una experiència de moviment en què el públic pugui ser protagonista i sentir una experiència física, ha subratllat Palau.

Un cos de tres ballarines de la companyia Elevin Play han ofert una demostració de les possibilitats de l’obra a través de coreografies de dansa contemporània conjugades amb música, i aquest espectacle es repetirà a les 14, 17 i 19.30 hores d’aquest dijous, divendres i dissabte en el marc del Sónar de Dia, que se celebra en el recinte de Fira de Barcelona en Montjuïc.

A més del xou de les ballarines, els visitants podran entrar en la peça per grups de cinc, i agafar la bola que atreu els halos de llum i creant cada vegada noves obres d’art, de les quals Manabe ha dit que prendrà nota per oferir “milions de possibilitats”.

Manabe està considerat un dels artistes digitals més reconeguts del món, i en aquesta peça ha reproduït en un espai físic els processos de cristal·lització de determinats minerals, al·ludint al món geològic en el qual s’emmarca el projecte Planta de la Fundació Sorigué a Balaguer (Lleida).

DUES ESFERES

A més, el moviment de l’obra –construïda sobre l’espai físic de la sala i un altre plànol construït per ordinador– també s’inspira en dades recollides dels camps magnètics que envolten la Terra.

Tant la dimensió física de la sala com la projectada per ordinador se sincronitzen en una experiència visual nova a partir de la geometria en moviment que sintonitza amb els valors de la innovació compartits per Sónar i Fundació Sorigué, ha subratllat el representant de la fundació Niguel Bax.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor