‘El soldadet de plom’ amb actors amb discapacitat i música de banda

VilaWeb

Redacció

23.02.2018 - 06:00

És probable que per entendre que la diferència pot ser capaç d’unir, sigui necessari viure aquesta unió de manera literal, i no amb succedanis plens de bones (i vàcues) intencions. És amb aquesta intenció que dos joves amb paràlisi cerebral, Enric Agustí i Irene Herrera, seran els actors principals -soldadet ell, ballarina ella- de la versió d’El soldadet de plom que diumenge 25 de febrer s’oferirà a l’Auditori Enric Granados de Lleida a les 19h de la tarda. Una actuació que unirà música i teatre a través de la versió del conte a càrrec del compositor britànic Keith Amos, i que neix fruit de la col·laboració entre l’Associació AREMI, dedicada a persones amb paràlisi cerebral, la Banda Municipal de Lleida i l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. Els fons que es recaptin amb el concert, d’entrada única de deu euros, es destinaran per a la construcció d’una nova sala del centre ocupacional d’AREMI que s’habilitarà per a hidroteràpia.

“L’espectacle demostrarà que persones amb discapacitat poden ser els protagonistes; ells estaran al capdavant i transmetran la seva força al públic”, explica Amadeu Urrea, director de la Banda Municipal de Lleida, ànima d’un projecte que va començar a rumiar després de ser convidat al centre ocupacional AREMI de Lleida, amb motiu del 40è aniversari de l’associació. “Em va colpir la feina que s’hi feia i vaig començar a pensar en un projecte que reivindiqués la diferència i com ens podem unir tots plegats”, explica Urrea. Les primeres idees que el director de la banda li van venir al cap estaven empeltades dels llocs més comuns, per exemple, un concert que fes un recorregut per les composicions de músics que van experimentar discapacitats, com ara Beethoven, que va patir de sordesa. Urrea volia un projecte que fugís de les dinàmiques establertes i que el concepte –la diferència ens uneix, frase que exposa el cartell de l’espectacle- no fos només una carta de bones intencions; que fos l’espectacle en si mateix. A partir d’aquí sorgeix la idea d’adaptar la versió musical d’Amos d’El soldadet de plom i combinar-la amb les escenes del conte de Hans Christian Andersen, que estarien interpretades per dos nois amb paràlisi cerebral com a actors principals.

Llegeix la crònica sencera a Tornaveu fent clic aquí

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor