El Síndic de Greuges proposarà al Parlament una definició de pobresa energètica

  • El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha explicat aquest divendres que presentarà el Parlament una proposta de definició de pobresa energètica i dels paràmetres que s'haurien de tenir en compte per determinar si una persona està en risc de sofrir pobresa energètica o no.

VilaWeb
Redacció
16.06.2017 - 12:42

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha explicat aquest divendres que presentarà el Parlament una proposta de definició de pobresa energètica i dels paràmetres que s’haurien de tenir en compte per determinar si una persona està en risc de sofrir pobresa energètica o no.

Així ho ha explicat Ribó en roda de premsa després d’una sessió de treball amb la Xarxa Europea d’Ombudsman de l’Energia (Neon, per les seves sigles en anglès), i ha indicat que preveu presentar aquesta proposta al Parlament en el termini de dos mesos.

La Càmera catalana ja compta amb informe del Síndic de Greuges sobre pobresa energètica i serveis bàsics, “que estan encara per desplegar”, així com també ho està el Pla Nacional d’Energia.

Ribó també ha incidit en la necessitat de formar sobre pobresa energètica al personal de serveis socials de les diferents administracions, i també al personal de les empreses subministradores, i ha cridat a treballar en fórmules de finançament per pagar el servei.

Preguntat per la resolució del Síndic sobre el desplegament del reglament de la Llei de Pobresa energètica, Ribó ha afirmat que encara està “pendent de resposta”.

Durant la reunió s’ha tractat la importància que en les factures del servei s’inclogui la informació que el consumidor pot acudir al Síndic, i no solament a la companyia subministradora o a l’agència de consum, per veure defensats els seus drets bàsics.

TRANSICIÓ ENERGÈTICA

La sessió de treball ha reunit Defensors del Poble de França, Bèlgica, Itàlia, el Regne Unit i Irlanda, i han abordat el cost de l’energia, els impostos, els comptadors intel·ligents i la transparència.

També s’ha tractat el paquet d’energia neta que la CE va presentar al novembre de 2016, i un document base per a un pacte nacional per a la transició energètica de Catalunya.

A més de defensors del poble, també han assistit a aquesta sessió de treball representants d’Agbar, Gas Natural Fenosa, Endesa, Aliança contra la Pobresa Energètica i de la Diputació de Barcelona, entre d’altres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor