El PSPV presenta un “pacte de rendes” en les Corts per a acabar amb els salaris baixos i la precarietat laboral

  • El grup socialista en les Corts ha anunciat la presentació d'una proposició no de llei amb diverses iniciatives per a impulsar un nou "pacte de rendes" que done pas a un nou model de salaris "decents" basats en el repartiment més just de la productivitat i que servisca per a acabar amb la precarietat laboral.

VilaWeb
Redacció
21.09.2017 - 18:22

VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

El grup socialista en les Corts ha anunciat la presentació d’una proposició no de llei amb diverses iniciatives per a impulsar un nou “pacte de rendes” que done pas a un nou model de salaris “decents” basats en el repartiment més just de la productivitat i que servisca per a acabar amb la precarietat laboral.

El seu portaveu, Manolo Mata, ha explicat en un comunicat que “acabar amb els salaris baixos, la precarietat laboral i l’aparició de treballadors pobres és el pas previ per a la verdadera recuperació econòmica i no ho podem ajornar”.

Amab esta iniciativa s’insta al Govern d’Espanya a afavorir els increments salarials anuals amb l’objectiu que en 2021 els salaris hagen recuperat el pes que tenien abans de la crisi. Per a açò es proposa en 2018 un increment salarial entre un 2% i un 3% i en els anys successius fins al 2021 d’entre un 2,5% i un 3,5%.

De la mateixa manera, defèn la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) consensuada amb els sindicats fins a arribar als 1.000 euros mensuals per a 2020. “És clau que la recuperació econòmica siga real que els treballadors puguen recuperar i incrementar el seu poder adquisitiu”, ha incidit Mata.

El socialista ha explicat que es tracta d’unes mesures necessàries davant un Govern central “impassible davant la desigualtat salarial que s’ha disparat a pesar que certs indicadors econòmics han millorat i la taxa de parada ha descendit”.

“Els salaris del 40% de la població amb menors sous han disminuït especialment entre els treballadors amb un contracte temporal”, ha denunciat Mata, qui ha advertit dels “nefasts efectes socials i econòmics que implica este model que cada vegada té menys sentit ja que impossibilita la normalització del consum de les llars”.

La iniciativa també arreplega instar el Govern central a derogar la reforma laboral impulsada pel PP per a “recuperar el poder de negociació dels treballadors; reforçar el principi de causalitat com a única justificació en la contractació temporal; impulsar un projecte de Llei d’Igualtat Laboral amb mesures concretes contra la breca salarias de gènere o adoptar mesures que permeten eliminar altres formes de precarización, com els falsos autònoms o falsos becaris així com altres fórmules d’explotació laboral”.

El síndic socialista ha posat l’accent principalment a engegar un pla de xoc per als jóvens amb mesures específiques com la promoció del contracte relleve i del contracte en pràctiques, així com una nova regulació de les pràctiques no laborals.

Ha explicat que esta iniciativa s’emmarca dins de la campanya del PSOE a nivell nacional a través de totes les institucions i amb trobades amb tots els agents socials i econòmics per a canviar entre tots este model salarial que permet que “cada vegada hi haja més persones que no tenen condicions de vida dignes a pesar de tindre una ocupació”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor