04.09.2021 - 18:17
|
Actualització: 04.09.2021 - 19:25
El PSPV d’Alcoi va impedir que la plaça d’Espanya, on hi ha la casa de la vila, canviï de nom per plaça d’Isabel-Clara Simó en homenatge a la il·lustre escriptora alcoiana, que va morir el gener de l’any passat. El grup municipal Guanyar Alcoi va presentar una moció en nom d’Esquerra Republicana del País Valencià, que no té representació al consistori, per a promoure el canvi al nomenclàtor. “Parlem d’un dels noms més importants de l’escriptura als Països Catalans”, justificava la moció, que demanava un reconeixement a l’altura de l’escriptora. “Posar el seu nom a la plaça més important de la nostra ciutat seria un acte de justícia”, va afegir.
Jordi Martínez, tinent-batlle i portaveu socialista, va argumentar que l’objectiu de la moció no era donar un nom al nomenclàtor a Isabel-Clara Simó, sinó “llevar el nom de plaça d’Espanya”. “Crec que els socialistes alcoians i els socialistes d’aquest país es consideren espanyols”, va argumentar per a oposar-se a la moció. “Isabel-Clara Simó mereix tots els respectes, i tots ho sabem. Podem donar-li el reconeixement a l’espai públic que considerem oportú, però aquesta moció va de llevar el nom de plaça d’Espanya.”
Davant l’oposició del PSPV, imprescindible per a aprovar-la, la moció es va acabar reformulant per demanar de reanomenar un espai públic amb el nom de l’escriptora, però sense esmentar quin.
Podeu veure a continuació el moment:
En declaracions a VilaWeb, la regidora de Guanyar Alcoi Sandra Obiols es mostra indignada amb l’actitud dels socialistes, i la compara amb la que van tenir en un prec posterior, en aquest cas del PP, per a demanar que les bandes de música per la Diada del Nou d’Octubre interpretin l’himne oficial. “El PSOE cada vegada s’assembla més al PP”, lamenta. Obiols explica que tradicionalment la celebració de la Diada ha estat amb un acte popular, però que des del govern dels socialistes s’ha institucionalitzat.
Amb tot, fins ara els músics han tingut llibertat d’escollir el repertori, però el regidor de Cultura, Raül Llopis, va anunciar que a partir d’ara els el farien tocar: “Nosaltres mai no hem dit a la banda què ha d’interpretar, lliurement si volen interpretar l’himne, el poden interpretar. Això no obstant, i per evitar que aquest prec torne a presentar-se al ple, direm directament a la banda que el toquen. Nosaltres no tenim res contra eixe símbol ni contra cap altre que estiga en l’estatut d’autonomia. Traslladarem a les bandes que acaben l’acte amb l’himne i acabarem d’una per totes amb un tema recurrent.”